אם ערכי הסרטן עלו, האם לא יכול להיות שהחסימה בתריסריון מסמנת על גידול במעי הגס?
תודה,
דקלה
שלום,
אבי בן 62 עבר לפני כ-10 שנים סרטן בקיבה, כיום הוא חי עם כשליש קיבה לאחר הסרת הגידול.
לאחר בדיקת דם עלו הערכים הסרטניים: ערך ה-cea היה 7.29 וערך ה ca-19-9 היה 60.22.
ערך ה psa לא נבדק אך לפני כחצי שנה היה 10.61 ובעבר הגיע אף ל-13.91.
תוצאות האולטרסואנד הראו צ'יסטות בכליה השמאלית ומיימת, ב CT אם זיכרוני אינו מטעה אותי (לא קיבלנו אותו לידיים) הייתה איזושהי התרחבות של הלבלב וערמונית מוגדלת.
בעקבות התוצאות הנ"ל הוא עבר שתי בדיקות גסטרוקופיה בראשונה היו שאריות אוכל למרות הצום ובשניה ישנן תוצאות לאחר צום נוזלים של 3 ימים:
אשמח לפענוח:
ASA:2
לא הייתה התוויה נגדית לביצוע הפעולה. המכשיר הוחדר ללא קושי, קצב הלב היה תקין. הסטורציה לא ירדה מתחת ל- 98 %
ממצאים בושט:
דלקת בושט - רפלוקס: דרגה 1 - התכייבות רירית אחת או יותר, אך לא יותר מ-5 ממ
ממצאים בקיבה:
מצב לאחר ניתוח
הפרוצדורה שבוצעה :gastroenterostomy
תריסריון חסר
מעי דק תקין
לא נצפתה לולאה afferent
אבחנות אנדוסקופיות:
ESOPHAGITIS 5301 mild
PARTIAL GASTRECTOMY Z4389 + gatroenterostomy
המלצות
ניתן לטפל ע"י SUCRALFATE – ULSANIC לשקול ביצוע צילום קיבה בשאלה של חסימב.
דיווח פעולות:
69502 אנדוסקופיה אבחנתית של דרכי עיכול עליונות.
תודה מראש,
דקלה מרדכי
הכוונה היא ל CEA ולא CA,
תודה
תודה על התשובה המהירה אך אם בגסטרוקופיה הכל יוצא תקין אין צורך לבדוק כיוונים אחרים?
תודה רבה שוב,
אבי בן 62 עבר לפני כ-10 שנים סרטן בקיבה, כיום הוא חי עם כרבע קיבה לאחר הסרת הגידול.
לאחרונה הוא עבר בדיקות דם תקופתיות בהן ערך ה-cea היה 7.29 וערך ה ca-19-9 היה 60.22. (בעבר הCA-19-9 לא נבדק אך ה- CA היה 3.87 לפני כחצי שנה. לפני כשנה 2.18 ולפני כשנה וחצי 3.66)
סרטן הערמונית נשלל בעבר בשל ביופסיות תקינות. תוצאות האולטרסואנד הראו צ'יסטות בכליה השמאלית ומיימת, ב CT אם זיכרוני אינו מטעה אותי (לא קיבלנו אותו לידיים) הייתה איזושהי התרחבות של הלבלב וערמונית מוגדלת.
הרופאה המטפלת שלחה אותו לבצע בדיקת גסטרוקופיה אך נראתה דיי רגועה ואמרה שנעשה עוד בדיקות דם רק בעוד כחודשיים.
משיטוט ברשת אני מבינה שערכים אלו יכולים להצביע על סרטן בלבלב בפרט והישנות של סרטן בכלל.
אינני מפקפקת חס וחלילה בהחלטת הרופאה אך אשמח לשמוע את דעתך בנושא והאם כדאי לגשת לעוד חוות דעת ואם כן היכן ישנה רשימת רופאים מומחים בנושא.
יש לציין שבחודשיים האחרונים אבי חלש מאוד והפסיק לאכול סוגים שונים של מאכלים שהרעו לו.
תודה רבה על העזרה,