שלום רב,
אבי עם סרטן קיבה דרגה 4 ומקבל כימוטרפיה כבר שלושה וחצי חודשים.
רק היום המרפאה קיבלה את התוצאות של ההתאמה ל HER 2 אך מאחר והאונקולוג בחופש עדיין לא מוסרים לנו את התוצאה.
ממה שכן הצלחנו לדלות לאחר שנתנו לנו לעיין בתוצאות היו הנתונים הבאים:
"her2 - new נמצא בדגימה מספר ..."
האם ניתן מפרט זה להסיק משהו?
רב תודות
בפוסט הקודם כתבתי כי לאבי יש גרורות בבליטות הלימפה הקרובת לריאות.מסתבר, שהיה טלפון שבור ביני לבין אמי והיא לא יכלה לומר מהיכן בדיוק לקחו את הביופסיה.לאחר בירור, במסמכים רשומים הדברים הבאים:
במסמך של הביופסיה נאמר כי "נלקחה ביופסיה מבלוטה קדמית לקיבה."
במסמך של האונקולוגית רשום משפט אחד לאקוני - "אובחן עם גידול בקידה עם פיזור לבלוטות"
ההבנה שלי אומרת שנחלקה ביופסיה מקשרי הילמפה הקרובים לקיבה.
האם תוכל לנסות לעזור לי להבין מהיכן נלקחה הביופסיה והיכן הגרורות - בקשרי הלימפה הקרובים לקיבה או במיקומים מרוחקים יותר.
אשמח לנדב מידע נוסף אם צריך
לאבי (68) איבחנו לאחרונה סרטן הקיבה. בקיבה ישנו פוליפ קטן אשר נלקחה ממנו ביופסיה המאשרת את היותו ממאיר. בנוסף התגלו גרורות בבלוטות הלימפה ליד הראות.
היום אבי ביקר אצל אונקולוג ונקבעו לו שלושה סבבי כימותרפיה בתל השומר. הכימותרפיה אמורה להתחיל עוד כשבוע.
נאמר לאבי שבשלב זה לא נשקלת האפשרות של ניתוח. אך בכל זאת המליצו לו להתייעץ עם כירורג.
השאלות שלי הן:
1) האם זה לא תפקידו של האונקולוג להתייעץ עם הכירוג על מנת לבחור את הטיפול המתאים ביותר?
2) האם כימותרפיה לפני ניתוח היא הטיפול הנכון על פי הספר במצבו או שזה שיקול דעת של האונקולוג?
3)לא קיבלנו מידע מהאונקולוג באיזה שלב הסרטן. מקריאה ברחבי אינטרנט הבנתי שמדובר על שלב 3 או 4
4)מהם סיכוי ההחלמה לגבר בגילו?
5) האם דחיה של הכימותרפיה בשבוע לא מחמירה את המצב? מדוע לא שולחים אותו ישירות לכימותרפיה?
סליחה על מבול השאלות אך אני מבולבל מאוד מכל האינפורמציה וכל העולם הה ומונחיו זרים לי.
תודה
איתן
מקווה שרשמתי את הקללה הזאת נכון.
היום גילו לאבי פוליפ ממאיר בקיבה, וכנראה שיש גם גרורות בבלוטות הלימפה ליד הראות מכיוון שהן גדולות באופן חשוד (נלקחה מהן ביופסיה אך אין תשובה עדיין)
אנחנו גרים באזור המרכז, מהו המרכז הרפואי היעיל ביותר למחלה מסוג זה?