פרופ' קשטן שלום רב,
אחרי כמה זמן מומלץ לחזור על בדיקת ה- PET? האם הקרנות נוספות במצב הנוכחי, או טיפולי כימוטרפיה במטרה "לחסל" כל סיכוי לשארית גידול, היא אופציה? ההקרנות וטיפולי הכימוטרפיה, עזרו משמעותית מכוון שקודם לכן אבי אכל דרך ה- PEG (כולל שתייה) וכרגע הוא אוכל ושותה דרך הפה. אנחנו מאוד אופטימיים, אך לא מצליחים לראות אופטימיות זאת אצל רופאינו השונים (אונקולוג, אף אוזן גרון). האן להתעקש לעבור שוב ביופסיה?
באשר לסיכה - לא מפסיקה להטריד אותי השאלה - האם יתכן כי היא נשארה במקום בטעות ולא כחלק מהפרוצדורה הניתוחית... ואולי זאת הייתה הסיבה או הטריגר להתפתחות הרקמה הסרטנית במקום? אני מבינה מדבריך כי כרגע היא חסרת משמעות, ויחד עם זאת, השאלה על סיבת הימצאותה בוושט מטרידה אותי, כאמור. אודה באם תוכל לשפוך מעט אור גם על שאלתי זו.
בברכה,
איזבל
פרופ' קשתן שלום רב,
אם כך, אני מבינה שהסיכה הושארה במקום כחלק מהפרוצדורה, ולא נשכחה שם? האם סיכה זו יכלה להיות הגורם להיווצרות הגידול. (את הניתוח להסרת הסעיף, עבר אבי לפני 12 שנה). האם יש צורך להסירה? מצ"ב צילום הסיכה בוושט.
לגבי ה- PET-CT, אבי עבר בדיקה זו לפני כשבועיים. הבדיקה מראה כי יש "קליטה מוגברת בצוואר תחתון מימין, יתכן תהליך דלתקי לאחר טיפול קרינתי בסבירות נמוכה יותר קליטה בשארית גידול". (אין PET מלפני הטיפול). איך ניתן לשלול לגמרי גידול? הניתוח שעבר אבי לצורך ביופסיה היה מאוד קשה, האם זה הכרחי לשלילת הגידול?
פרופ' קשטן שלום,
שולחת לך גם תמונה של הסיכה.
פניתי אליך לפני כ-3 חודשים בנושא טיפול בסרטן הוושת. בינתיים אבי עבר 30 הקרנות ו- 5 טיפולי כימוטרפיה שבועיים. כבר אחרי 20 הקרנות החל שוב לבלוע, והמצב הולך ומשתפר. בבדיקת PET שנעשתה לפני שבועיים (את הטיפולים סיים אבי ב- 23/11), נראתה קליטה באזור הוושט בסבירות נמוכה לסרטן, ובסבירות גדולה יותר, לדלקת אחרי הקרנות. היום הוא עבר בדיקת אנדוסקופיה, אך מכוון שהיה קשה להחדיר את הצינור עד הסוף, הוא יצטרך לעבור פרוצדורה דומה עם צינור הרחבה. מה שכן נראה באנדוסקופיה שהוא עשה היום, זאת סיכה (מלבד הסיכה, הרופא שביצע את הבדיקה אמר כי אינו רואה גידול). בשאלתינו את הרופא מה פשר הסיכה, הוא טען כי זאת סיכה שאמורה להיות במקום זה, וכי היא נמצאת שם מהניתוח שאבי עבר לקריתת הדיברטיקולום זנקר, לפני 12 שנה. רציתי לשאול האם זה נכון שסיכה כזאת אמורה להימצא שם. האם אפשר לשלוח לך צילום של הסיכה?
כמו כן, רציתי לשאול כיצד ניתן לבדוק אי קיום של רקמות סרטניות, אם הגידול היה מחוץ לוושט?
מצרפת התכתבות קןדמת,
איזבל שקותאי
מיד לאחר הביופסיה האחרונה, נאמר לנו על ידי ד"ר נצר, כי מדובר בסרטן. בכל התקופה האחרונה, בטוחות אני ואמי כי מדובר בתגובה לגוף זר שהפכה לסרטן. זאת אפשרות שד"ר נצר פוסל (ד"ר נצר היה בצוות הרופאים אשר ניתחו את אבי לפני 12 שנה). לאחר כ- 10 ימים קיבלנו את תוצאות הביופסיה האחרונה וגילינו כי ישנה התייחסות לגוף זר. מכוון שאיננו מבינים בתחום הרפואה, אנו פונים אליך בבקשה לקבל עזרה ויעוץ. כרגע נאמר לנו על ידי פרופ' גולץ וד"ר נצר, כי האפשרויות העומדות לפנינו הן שתיים: כריתה מלאה של הוושט, בית בדיבור וקנה הנשימה או הקרנות וכימותרפיה. בהמשך נאמר לנו כי הטיפול היחידי הוא שילוב של כימוטרפיה והקרנות ובלית ברירה אבי החל בטיפולים לפני שבוע.
משפחת שקותאי ומשפחת גנסקו
משפחת שקותאי ומשפחת גנסקוshkutai@gmail.com