פרופ' שלום
הודה אם תוכל לענות על השאלה הבאה. אני בן 45 ופרט ל IBS שהובחן בגיל 18 (עם גיוס ליחידה קרבית שבעקבות כך נאלצתי לוותר ולעבור לתפקיד עורפי) בריא.
סימפטומי IBS תמיד התבטאו בשלשולים, עצירויות, ועוויתיות לסירוגין. עד 5 יציאות ביום. עם שינויים פה ושם בתקופות שונות. אבל תמיד זה התמקד רק במעי הגס.
לפני שנה וחצי בוקר אחד החלו בחילות, גפרסים מרובים וכאלו שלא יוצאים, הרגשה של כבדות בבטן עליונה שמאת, חוסר נוחות, וכאבים רגעיים במרום הבטן שמאל.
תחילה רופא שלח ל US שיצא תקין, אבל אחרי חודש וחצי ללא שיפור נשלחתי לאנדוסקופיה בהרדמה. האדוסקופיה הייתה תקינה (כולל בדיקת היפוך קיבה) ללא כל ממצא פתולוגי (הליקובקטור שלילי).
רופא המשפחה קבע שמדובר בדספפסיה תפקודית משנית ל IBS ונתן לי טיפול נוגד חרדות. למרבה המזל כל הסיפטומים של הקיבה נעלמו לאחר שבוע נוסף.
היום שנה וחצי לאחר מכן, הסימפטומים של הדיספסיה חזרו שוב.
השאלה שלי: האם יש צורך באנדוסקופיה חוזרת? רופא המשפחה אמר שלא, שן האנדוסקופיה מלפני שנה וחצי עדיין בתוקף בכל הקשור למציאת גידולים. המליץ לחזור לטיפול תרופתי בנוגדי חרדה ולהשאר במעקב, בתקווה שגם הפעם הסמפטומים יחלפו מעצמם תוך כמה חודשים.
השאלה שלי: למשך כמה זמן בדיקת אנדוסקופיה תקפה? אני יודע למשך שבדיקת קולונוסקפיה בהכנה טובה תקפה ל 10 שנים. מה לגבי אנדוסקופיה?
תודה מראש.