שלום,
אשמח לדעת: מהם הסיכויים להפיכת וושט על שם בארט לסרטני בריפלוקס חמור ובקע סרעפתי? תודה מראש
יש לי ריפלוקס קשה כבר שנים ולא עברתי גסטרוסקופיה כבר תקופה לא קצרה. לאחרונה ב 50 אחוז מהאחורות על מנת להצליח לבלוע אני נאלץ לכחכח. האם זהו תסמין של סרטן הוושט?
תודה
אני בת 36. מגיל 19 סובלת מרפלוקס חמור שנמצא במונומטריה 24 שעות ובקע סרעפתי בינוני . 17 שנים לוקחת קבוע תרופות נוגדות חומצה. כיום נקסיום פעמיים ביום. אני לא מרגישה צרבת בכלל, אבל מרגישה את האוכל עולה, מרגישה צרידות, צורך קבוע לכחכח, כאבים בחזה, קצת קושי בבליעה ותחושה כאילו שתקוע לעיתים משהו בחזה. בגיל 20 עשיתי גסטרוסקופיה ובגלל שהיתה לי אסתמה סמוייה נאלצו להנשים אותי בבדיקה ומאז בגלל פחד לא עשיתי אותה.. נאמר לי ע"י הרופא גסטרו שעדיף שאעשה אותה בהרדמה מלאה. הייתי דיי בהכחשה בשנים האלו לגבי וושט על שם ברט וסרטן הוושט, ולאחורנה יצא לי לקרוא הרבה והתחילתי לחשוש. רציתי בבקשה לברר: האם חשוב שאעשה כמה שיותר מהר את הגסטרוסקופיה, או שניתן לדחות את זה בשנה וחצי שנתיים? אני פשוט עם פיברומיאלגיה ולוקחת כרגע את התרופה סימבלטה שבעייתית להרדמה מלאה, וגם כן מאוד חלשה ועם חוסרים של ברזל ומגנזיום בבדיקות דם. והאם ידוע לכם מהם האחוזים להפיכה לוושט על שם ברט במצב של ריפלוקס חמור? ומהם האחוזים להפיכה של סרטן הוושט כשיש וושט על שם ברט במצב של ריפלוקס חמור? תדוה מראש