פרופ' קשתן שלוםלפני כ3 חודשים עברתי ניתוח להוצאת הוושט לאחרונה באזור הבטן התחתונה בקו התפר האזור מתקשה ובכל שיעול כואב באזור התפר הבטןנוצרה נפיחות קטנה באזור התפר האם המשמעות שנוצר בקע לאן אני צריך לפנות לבדוק את הנושא.
בהמשך לפניות שלי בנושא ביצוע כריתה בשיטת אנדוסקופיה EMR
או כריתה כירוגית בטנית צוארית עשיתי בדיקת PET- CT הבדיקה תקינה בסיכום הסופי.
לצערי בפתולוגיה של הביופסיה כן נמצא ממצא כפי שצינתי בפעם הקודמת.
בקשתי לדעת באיזה רמה של אמינות התוצאה של PET-CT אמינה האם במצב זה עדיף ללכת על שיטת EMR ולא טיפול כירוגית .אבקש את חוות דעתך זו כבר בוצע לפני כחודש וחצי EMR ראשון שממנו התחיל הסיפור של הגידול.חג שמח
תודה
פרופ' קשטן שלום האם יש הצטברות של נסיון בארץ לביצוע emr של הוושט או עדיפה השיטה הכירוגית המקובלת מהי רמת הסיכון בטיפול של EMR תודה
אבקש לדעת מהי בדיקת ואו טיפול EMR
VIDEO ASSISTED ESOPHAGECTOMY
בשיטה זו כורתים חלק מהושט והקיבה שנגועים בדיספלציה ומחברים את הקיבה לושט ללא פתיחה של בית החזה ברצוני לברר כמה השיטה הזו הצליחה והאם יש נסיון גם בחול בתחום הזה הבנותי שהחלמה מסוג זה של ניתוח קלה יותר ומשום שעברתי מעקפיים בשנת 1997 מבין אני ששיטה זו יכולה להתאים האם יש מרכזים רפואים נוספים בארץ ובחו"ל שמתמחים בנושאכמו כן קראתי כי בהדסה מבצעים נתוחים בעזרת רובט לכריתה חלקית של ושט קיבה.באם לא האם ניתוח קונבצינאלי מה רמת הסיכון וכמה נסיון יש בארץ בתחום
אבקש לקבל תשובה באם אפשר בנוסף לאתר גם בדו"אל תודה
אידל