פרופ' דורון גרפינקל
עו"ס דנה רכבי הלרM.S.W, עו"ס מחוזית, האגודה למלחמה בסרטן.איריס ספיבק, אחותאחות מוסמכת מומחית קלינית, הוספיס בית האגודה למלחמה בסרטן. תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת בן גורין בנגב.תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום לכולם,
התחלתי אתמול טיפול במגקסיה (Megexia) ויש לי שתי שאלות.
להלן רקע: בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים, נמצא ברחם גוש בגודל 4 מ"מ שאובחן כפוליפ, הומלץ להוציא אותו בהליך פשוט בביה"ח.
כשהוצא הפוליפ, נמצא שליבתו נגועה בתאים סרטניים.
כתוצאה מהממצא הופנתי לבדיקת MRI דחופה של חלל האגן (אגן רכמות רכות). הבדיקה חזרה תקינה ונקייה לחלוטין, אך הרופא דיווח שכתוצאה מבעיה בביוץ שלא נשלם במלואו כל חודש, ישנם שרידים של זקיקים בכל מיני גילאים שעצם הקיום שלהם הוא מה שגורם להתפתחות הפוליפים פעם אחר פעם (זאת היתה הפעם השניה שפוליפ הוצא מהרחם יחד עם שרירן. בפעם הראשונה הוצאו אותם הממצאים אך לא היה שום חשד לתאים סרטניים).
כתוצאה מהממצא והקביעה של הרופא, ניתן לי טיפול תרופתי במגקסיה למשך ארבעה חודשים (החל מאתמול) ולאחר סיום הטיפול בתרופה, לבצע גרידה בבית החולים ובדיקה נוספת כדי לוודא שהאיזור נקי
כשקראתי על תופעות הלוואי ועל האזהרות המצורפות לתרופה הבחנתי בשני דברים עליהם אני רוצה לשאול:
1. עברתי לפני כ-4 וחצי שנים ניתוח מעקף קיבה, כתוצאה ישירה ממנו אני מחוייבת להיות מטופלת בויטמינים ותוספי מזון לכל חיי (אני לוקחת כל יום 2 כדורי מולטיויטמין, כדור B12, טיפות ויטמיןD, שני כדורי ברזל, כדור סידן, כדור חומצה פולית). באלון התרופה נאמר שאין ליטול אותה עם כל תרופה אחרת או תוספי מזון, אבל אני כאמור מחוייבת ולא יכולה להפסיק לקיחת תוספים לארבעת החודשים הקרובים.
2. רציתי לדעת מה הסיכון בחשיפה לשמש בכל תקופת הטיפול, ומה עליי לעשות, שהריי מדובר בחודשי הקיץ החמים ביותר. מה הסכנה של חשיפה לשמש, ואיך עליי להתמגן בצורה מספקת? ובנוסף, כמה זמן אחרי תום הטיפול מותר לי לחזור לפעילות נורמלית הכוללת חשיפה ישירה לשמש?
אשמח לתשובתכם.
תודה רבה.