יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
היי,
שלחתי הודעה בפורום לפני 6 ימים, כאשר בזמן הזה ניתנה תשובה לשאלה שנשאלה לאחר שליחת ההודעה על ידי. אני מניח שבטעות דילגתם עליי, לכן אודה על מתן מענה לשאלה שלי למטה (לפי שם המשתמש שלי).
אני גבר בריא בן 30, ואני נבדק אחת לשנה אצל רופא עור בנוגע לנקודות חן חשודות שכן גוון העור שלי בהיר.
בביקור השנתי שלי שנערך אתמול, ציין בפני הרופא שיש 2 נקודות שכדאי לי לעקוב אחריהן שכן הן עשויות לפתח מלנומה בעתיד (מצ"ב תמונות). אמרתי לו שאני מעדיף שלא לשחק משחקים ואם יש אפשרות להסיר כעת בקלות אז שיפנה אותי לכירורג על מנת לבחון התקדמות להמשך. הוא נתן לי הפניה, ציין שהוא "לא מודאג" אבל צריך לעקוב.
האבחנה שכתובה בהפניה הינה: "רקע: בן 30 שנים. עור סוג 3. מס' נבוסים אטיפםיים לשקילת הוצאה כירורגית: מותן מימין וחזה מימין. אבחנה: ביקורת נבוסים כללית: נבוסים אטיפיים לשקילת הוצאה כירורגית : מותן מימין וחזה מימין."
בהתאמה, תיאמתי תור לכירורג פלסטי לעוד חודש בדיוק מהיום.
מטבע הדברים הסיטואציה מלחיצה אותי, והייתי שמח לקבל תמונה קצת יותר ברורה וקונקרטית ביחס לנקודות החן שלי. בנוסף, האם עליי לנסות ולהקדים את הביקור אצל הכירורג הפלסטי? מה עליי לעשות כעת מבחינת חשיפה לשמש?אודה ממש לסיוע על מנת להבין איפה אני עומד.