יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב, האם פס כזה יכול להיות מלנומה או סרטן עור אחר? פשוט לאור המצב, עד כמה דחוף להגיע לבדיקה של רופא עור?אציין שהוסרו היו 2 מלנומות שטחיות לפני כ-3 שנים.
מודה על תשובתך המהירה. לטענת הטכנאית, הבחוטות תקינות וזה גם מה שרשום בסיכום. אז נוצר סוג של בלבול ואי הבנה, מבחינתי. יש מקום לחשוש או שהסברים כמו כילה במפשעות, הנקה אולי או גורמים טחרים יכולים לניות הסיבה להגדלה זו? טיני מ3גישה שום כאב וגושים. האם ההגדלה סו היא משמעותי או זניחה?
תודה מראש
שלום רב,
לפני כ-5 חודשים הובחנו אצלי 2 מלנומות שטחיות: 0.5 מ"מ ברגל ו-0.6 מ"מ ביד. האונקולוג, אצלו אני במעקב שלח אותי לאולטרסאונד בחוטות לימפה. אודה לחוות דעתך בנוגע לתוצאות. האם משהו חמור? האם הכל תקין? האם מוגדלות או בתווח הנורמה? לא ממש ברור מהתוצאה: בתי שחי: נצפו קשריות לימפה תקינות בודדות בבתי השחי דו"צ. הקשריות נצפו שומרות על מבנה סונוגרפי שומני תקין. מימין נצפו 2 קשריות: 0.8×1.4 ס"מ, 0.6×0.9 ס"מ. משמאל נצפתה קשרית בודדת: 0.9×1.7 ס"מ.
מפשעות: נצפו קשריות לימפה קטנות בודדות ב-2 המפשעות. הקשריות נצפו שומרות על מבנה סונוגרפי תקין. הגדולה מימין: 0.3×3.4 ס"מ. הגדולה משמאל: 0.6×2.2 ס"מ. לא נצפו קשירות לימפה חשודות סנוגרפית באזורים שנסרקו. להמשך מעקב/המשך בירור לפי השיקול הקליני. סיכום: לא נצפו קשריות לימפה חשודות סונוגרפית בבתי השחי או במפשעות דו"צ.
צוואר, רקמות רכות: 2 אונות בלוטת המגן בגודל ומרקם תקין. באונה הימנית נצפתה קשרית זעירה בקוטר 3 מ"מ. בבלוטות הרוק התת לסתיות ובלוטות הפרוטיס בגודל ומרקם תקין. לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות משני צידי הצוואר. נצפו מספר בלוטות תת לסתיות ויוגולריות בעלות מבנה סונוגרפי תקין.
אודה לחוות דעתך.
היום קיבלתי תשובה כתובה לבדיקה. האם הבדיקה תקינה? אודה לתשובתך, שכן נעניין נורא מלחיץ אותי.
מצ"ב קובץ
בברכת חג שמח!