יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב פרופ',
אני בחור צעיר בן 27, עם רקע של פיאוכרומוציטומה דו"צ; בוצעה כריתת אדרנל 1 לפני חמש שנים, כריתת אדרנל 2 לפני כשנה, עם השתלה עצמית של רקמת קורטקס בשריר האיליאקוס באגן, זאת במטרה לא להיות תלוי בסטרואידים.
ההשתלה לא נקלטה נכון להיום- קורטיזול אפסי ולכן מטופל כרוני בסטרואידים. מעבר לכך, צלקת ההשתלה הסתבכה נורא וככל הנראה יש פגיעה בעצבים שטחיים תחתיה וכן ברקמה עמוקה בשל פגיעה בעצב ה- LFCN. מזה מס' חודשים מבוצעים בלוקים על מנת להקל על כאב נוירופתי שמוקרן מהצלקת.
לכל אורך השנה האחרונה הצלקת נראית נורא כהה (בטח ביחס לאלו שבבטן שנראות מצויין ושבוצעו באותו יום ניתוח), הרופאים במכון הכאב התרשמו שהיא גם קשה וקלואידית ולכן שילבתי טיפולים בסיליקון שהקלו את הנושא.
כל חודש וחצי עושה בלוק והכל בסדר, אך מזה כחודש יש משהו במרכז הצלקת שנראה כמו מוקד כיבי, לא כואב ולא מדמם שסביבו "הילה" כהה עוד יותר. הרופא המטפל ומנהל המכון התרשמו שמדובר בנגע חשוד למדיי והפנו אותי לרופא עור לייעוץ וביופסיה, עד להשלמת בירור לא יומשך טיפול בכאב סביב הצלקת.
מצ"ב תמונה. על אף הבנתי את מגבלת הייעוץ בפורום, אשמח לשמוע את התרשמותך ממנה. הם הבהירו לי שצלקת כזו מורכבת לכל אורך השנה, עם אירועי דלקת חוזרים, פיברוזיס, היפרפיגמנטציה וכו' היא מועדת לפורענות ולכן מעוניינים שישלל SCC/BCC. אני כהה עור אבל היא בהחלט הרבה יותר כהה משאר הצלקות ולא מחלימה כמותן. אני נורא חושש לתת לידיים הלא נכונות להתעסק איתה ולדגום ממנה בייחוד לאור נוירופתיה באזור ולאור עדינותה ורגישותה.
בנוסף, התורים לרופא עור נורא ארוכים (רק אחרי ינואר 17), האם יש מקום לבירור מהיר יותר?
תודה רבה מראש ובברכה!