יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ד"ר שלום,
אני בת 50, ולפני כשנה גילו אצלי גידול סרטני בצוואר הרחם, לאחר טיפולים הגידול הוסר ואחרי מעקב של שנה שבה הכל היה תקין, עשיתי בדיקת ביופסיה.
לאחר המתנה של שבועיים וחצי , לצערי היום קיבלתי תשובה. מצאו שיש לי:Squamous Cell Carcinoma בגודל של 3 ס"מ בנרתיק ובחלק האחורי של שלפוחית השתן.רציתי לקבל ממך קצת מידע על סוג הסרטן הזה ולשאול מהן דרכי הטיפול?בנוסף הייתי שמחה לדעת איך אחרי שנה של מעקב שבו הכל היה תקין זה חוזר לי במקום אחר?
יש להוסיף שאני כרגע נמצאת עם קתטר כי ביומיים האחרונים אני לא מצליחה להטיל שתן בכוחות עצמי. לטענת הרופא המטפל יש קשר לcarcinoma שנמצאת בשלפוחית. רציתי לקבל חוות דעת גם ממך, ואשמח לדעת איך הקתטר אמור להשפיע על הטיפול? אני אמורה להישאר איתו בזמן בטיפול? כרגע יש לי אצירת שתן ובלי הקתטר אני לא יכולה להתרוקן.
תודה