יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
תודה לך על ההתייחסות ועל התגובה המהירה. קצת הרגעת אותי.
אני מבין, שההכרעה הסופית בעניין תהיה אך ורק אחרי הבדיקה הפטולוגית של התאים, ואני מקווה לטוב.
לפני כשנתיים גיליתי על כף הרגל שלי שומה. לא בטוח אם היא כבר הייתה שם וגדלה או שנוצרה מכלום. בכל אופן, פניתי לרופאת עור. היא אמרה שכדאי לעקוב אחריה, מדדה אותה ואמרה לי לבוא בעוד שנה. אך באתי רק עכשיו ולא אליה (היא פרשה לגמלאות) אלא לרופא אחר.
לא נראה לי שהשומה גדלה מאז, אך הרופא הסתכל בה דרך הדרמטוסקופ שלו ואמר להסיר אותה דחוף. נבהלתי (אחד החברים שלי בזמנו נפטר ממלנומה) ואפילו לא אזרתי כוח לשאול אותו על הפרטים. הזמנתי תור דחוף לכירורג הפלסטי ועכשיו אני מחכה. התחושה שלי כאילו אני יושב באגף הנידונים למוות.
הנתונים האובייקטיביים: השומה קצת אליפטית, הקוטר המרבי כ-4.5 מ"מ לכל היותר, המזערי כ-3.5 מ"מ לכל הפחות. הצבע - חום כהה, עם נקודה שחורה במרכז, ההיקף אינו ישר, שטוחה לגמרי. יתרה על כך, יש לי שומה דומה על הגב, הראיתי אותה לרופא אך הוא לא התרשם ואמר שזה כלום ולא מסוכן.
בהפנייה לכירורג הפלסטי רשום nevus-pigmented DD MM . למיטב הבנתי, הוא רוצה לברר האם זה סתם שומה או שמדובר במלנומה ממאירה.
אני מנסה להעריך את הסיכויים שלי, אך ממש משתגע ולא מסוגל לעבור לשגרה...