יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב* בשל העובדה שהתור רק לעוד חודש וחצי (במקרה הטוב.1. תחילה גשי לרופא המשפחה שיראה ויבדוק ויחליט על הדחיפות ועם יש מקום לזרז ולשלוח לבדיקת רופא במיון...לפחות שיהיה לך בכתב את חוות דעתו..זה חשוב -2. במידה ומתאפשר לך...וממש דחוף לך בשל החשש..גשי לרופא עור מומחה שבמסגרת רשימת ההסדר של הקופה... ובעלות של 100 או 120 שקלים בלבד "תעקפי את התור" תגיעי לבדיקת רופא עור בהקדם..ע"פ בחירתך..ומפלס הלחץ ירד-בריאות
פרופ' שלום רבמשלים פרטים: המחלה מוגבלת לנגעים/תפרחת מפושטת בכול עור הגוף, ללא חלק נקי או אזור בריא. כבר 5 שנים ללא תרופות או טיפולים.רק ביקור קבועה כל חצי שנה. בשנה האחרונה העור קצת יותר אדמומי וקשקשת קלה עדינה מכסה את עור הגוף. ללא גרד, סדקים או דלקות. -*מה ההבדל בין ביקורת אצל רופא אונקולוג דרמטולוגי (תחום רפואי שלא הכרתי) לבין -ביקורת אצל רופא עור המתמחה בתחום הלימפומה העורית ?-*בתקופה האחרונה עיקר הקושי שלי זה היובש והקשקשת העדינה באיזור העינייםפרופ' מה לדעתך ניתן לעשות כדי לשפר את מצב העור העדין סביב העיניים ?-*את הטיפולים תמיד בצעתי במסגרת המרכז הרפואי - ואף פעם לא בים המלח :מה ההבדל בין הטיפולים ** איך אני יכול לדעת עם ים המלח עדיף לי ?בתודה מראשבכבוד רב