יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני מודה לך מאד על תשובתך המפורטת.
אבדוק בחברת הביטוח מהן זכויותיי במקרה זה.
בברכה,
טלי
לפרופ' עזיזי שלום רב,
אני מודה לך מאד על תשובתך.
שאלותיי:
1. היכן ניתן לעבור בדיקה של שומות חשודות באמצעות דרמסקופ בכל הגוף?
כפי שציינתי קודם בקופ"ח נבדקתי רק באמצעות זכוכית מגדלת רגילה ורק במקומות שהראיתי לרופא.
2. ראיתי באתר שיש מרכזים העורכים צילום חוץ גופי. מי מממן בדיקות אלה?
האם רק באופן פרטי אפשר להגיע לבדיקה? מי זכאי להגיע לבדיקה כזו? האם אפשר באמצעות טופס 17 הניתנת מקופ"ח?
אמנם יש לי ביטוח נוסף מלבד הפלטינום של קופ"ח כללית, אך ידוע לי שיש להראות לביטוח הפנייה מרופא המבקשת לערוך בדיקה זו או אחרת כדי לקבל החזר.
ממי אוכל לקבל הפנייה לכך? מרופא קופת חולים?
שלום רב,
אני שייכת לקופת חולים כללית. קבעתי תור לבדיקת גילוי מוקדם של סרטן העור.
הרופא חסר סבלנות והבדיקה כל כך שטחית, זריזה ולא יסודית. כשבחוץ ממתינים לקוחות רבים.
יצאתי משם כל כך לא בטוחה. עורי בהיר מנומש מאד עם כתמים חדשים ולא מזמן עברתי כריתת נגע bcc שגם אז בבדיקה, הרופא בדק רק היכן שהראיתי לו ...הנגע היה בולט ולא נערכה בדיקה יסודית.
אם זו הבדיקה בשבוע הגילוי המוקדם של סרטן העור, אז היא מיותרת לגמרי, כי אני בטוחה שלא נבדקתי כראוי וכנראה אגלה בעתיד כשהנגע יהיה בולט מאד כמו שקרה לי בפעם האחרונה.
או שבודקים כמו שצריך או שלא מכריזים על מבצע כזה בכלל.
שלום רב, לאחר ביקור אצל רופא עור הופניתי לכירורג פלסטי בעקבות גוש שצמח לי בכתף בגודל 6-7 מ"מ. האבחנה: BASAL CELL CARCINOMA. הרופא ביקש ממני לקבוע תור לניתוח הסרת הגוש תחת הרדמה מקומית. נקבע לי תור רק לסוף אוגוסט. כמעט עוד ארבעה חודשים. לא שאלתי את הרופא אם הסרת הגוש דחופה והמזכירה שקבעה לי את התור אמרה שהוא היה מציין זאת אם זה היה דחוף. האם זה בסדר לחכות כל כך הרבה זמן? מה אם הגוש יגדל?
תודה