יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
פרופסור עזיזי שלום.
אני מודה מאד לתשובתך המהירה.
אני נבדק אחת לשנה על ידי רופא/ת עור. חלק מהם משתמש במכשיר אופטי קטן זעיר המכוון מעל השומות/הכתמים. האם זו בדיקה דרמוסקופית?
היה וזו אינה הבדיקה הנ"ל, אודה לעדכון היכן מבצעים את הבדיקה.
בברכה,
עוז.
שלום,
בעברי מלנומה מלפני 30+ שנה.אודה לקבלת תשובה לשאלה הבאה.
האם סרטן עור למיניו עשוי להופיע בצבע כחול? יש לי בכף רגל "כתם כחול תלת ממדי " בקוטר של 6 מ"מ . רופאי עור שראו אותו אמרו שזה נים בדומה לדליות שיש לי על הרגליים. לא נערכה בדיקה פיזית כל שהיא המתייחסת אליו.
עוז
אני מודה מאד לתשובתך המהירה והממצה.
מאחל לך ולמשפחתך חג פסח שמח.
שלום לרופא המומחה.
אודה מאד לקבלת התייחסות לשאלתי. לפני 31 שנה עברתי כריתה רחבה
להרחקת מלנומה בגב שקוטרה היה כ-2 ס"מ. הגידול הורחק בשלימותו . אופיין כמלנומה שלב 2 בסולם קלרק. לא קיבלתי טיפול כל שהוא לאחר הכריתה. הייתי במשך 5 שנים לאחר הכריתה במעקב אונקולוגי. אני נבדק אחת לשנה אצל רופא עור. לפני שנה עברתי לגור בסמוך לשפת הים. כשאני בחוץ, אני משתמש בקרם הגנה באזורי גוף חשופים. כמו כן משתדל לא לשהות בחוץ בשעות החמות של היום.האם ישנה אפשרות שלאחר תקופה כה ארוכה תופיע שוב מלנומה בגופי.
.