יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
תודה!
אני בן חמישים ברקע שלי יש מחלת קרון שמטופלת וטופלה במשל שלושים שנה בפרדניזון ואימוראן ורפסאל . בעזרת התרופות ותזונה נכונה אני שומר על רמיסיה.
רציתי לדעת עם בהתאם לנתונים הנ"ל אני מתאים לטיפול פוטודינמי ומה זה הטיפול הזה?
אני מטופל כבר שנים בתרופות שפוגעות במערכת החיסונית, כבר מספר שנים יש לי נגעים שאובחנו כסולאר קורטוזיס, מידי כמה חודשים אני מסיר אותם אצל רופא עור בעזרת חנקן נוזלי. הנגעים גדלים בגב היד והקרקפת. בחודש האחרון אחד הנגעים גדל וכאב כמו פצע מוגלתי. הייתי בטוח שזה זיהום, אתמול הגעתי לרופא במטרה לקבל משחה אנטיביוטית לטפל בפצע. הוא ישר אמר לי שצריך להסיר אותו דחוף! ויחד איתו נגע נוסף שגם הוא גדל שוב.
המיקום של הנגעים מבחינה אסטטית בעיתי ואני פוחד תהתוצאות של ההסרה הכרורגית, רציתי לדעת האם יש דרך אחרת להסיר את הנגעים וזאת מכיוון שיש עוד הרבה נגעים קטנים שגם הם יגיעו לאותו המצב מתישהוא .