יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הבהרה קטנה - כל השאלות שלי הן למעשה עבור בעלי שעובר את הסרט הזה. לא עבורי. אני מסכימה איתך שעקרונית אין הבדל בין בית השחי למפשעה.
מענין שאתה מציין את המספר המטריד משהו 70% בעוד שלנו שאונקולוג בשיבא אמר בבטחה 30% - 40% סיכוי להשנות. הציעו לבעלי להתחיל טיפול (פעם בשבועיים) של OPDIVO בעירוי למשך לפחות שנה. זה עדיין בניסויים קליניים ומאחר שהוא (בעלי) לא מתאים לפרופיל המשתתפים בניסוי, אם הוא יחליט ללכת על זה, זה יהיה מכיסינו.
ציינת חיסון - פעם ראשונה שאני שומעת על אפשרות כזו - האם היית יכול בבקשה לפרט קצת ו/או לכוון אותי למאמרים / אתרים רלוונטיים?
ואחרון חביב והכי חשוב - אני מסכימה איתך לחלוטין הגישה היא שכולנו בריאים וצריך להתמודד עם הדבר הזה ולהמשיך הלאה. חג שמח.
תודה רבה על תשובתך המהירה והעניינית.
עושה רושם שהמקרה שלנו מעט שונה: ניתוח בלוטת הזקיף + הסרת כל הבלוטות לאחר מכן בוצעה בבית השחי, לא במפשעה. זה היה למעשה ה"סיבוב" השלישי של המלנומה במהלך 25+ השנים האחרונות. לדברי האונקולוג, יש סיכוי של 30% - 40% שהמחלה תחזור ומכאן ההמלצה לטיפול מונע. אני מבינה שזה לא המקרה אצלך ואתה במעקב צמוד ללא טיפול תרופתי כל שהוא.
שיהיה לך כל טוב וחג שמח לך ולמשפחתך.
ברכות שהניתוח עבר בשלום וששאר הבלוטות היו נקיות. האם אתה עובר עכשיו איזה שהוא טיפול מניעתי או מעקב בלבד? אשמח ללמוד מנסיונך. תודה וחג שמח