יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בביופסיה של נקודת חן שהוסרה במלואה אובחן
BCC
NOT PRESENT AT MARGINS
מה מומלץ כטיפול המשך?
להבנתי אין הבדל עקרוני בין המפשעה לבית השחי מבחינת המשך הטיפול.
אני 'רק' 22 שנים ברומן עם המלנומה אך רק לפני כ-4 שנים היתה גרורה בזקיף. בעבר (שנות ה-90) לא נהגו להסיר את הזקיף.
לפי כמה מאמרים שקראתי - הסיכוי להתפתחות גרורות נוספות הוא כ-70% ולכן בחרתי בטיפול של חיסון.
המעקב הצמוד והתוצאות הנקיות מצדיקים לדעתי את דרך הטיפול (חיסון בלי לעשות טיפול מונע נוסף) .
מה הטיפול המונע שאת עוברת?
אתמול עשיתי PET_CT ומחר MRI.
אני מאמין בבריאותי ולכן איני בפחד ו/או מתח עד הגעת התוצאות
חג שמחבריאות ואושר לך ולמשפחה
מאחר שהסירו 8 בלוטות לימפה נוספות (בנוסף לזקיף), מנגנון הולכת הלימפה ברגל ימין נפגם ויש בצקת ברגל. אני משתמש בגרב לחץ אלסטית (במימון קופ"ח מכבי) וגם מקבל עיסוי לימפטי בהמלצת האונקולוג ורופא המשפחה (גם כאן במימון מכבי).
באופן בלתי תלוי אני במעקב אונקולוגי 3-4 פעמים בשנה, עובר בדיקת PET_CT.
מאחר שחלפו 4 שנים מגילוי הגרורה בזקיף ללא ממצאים נוספים, המעקב ירד לפעמיים בשנה ואח"כ לפעם בשנה.
נאמר לי שאני אחשב כבריא אחרי 5 שנים נקיות.
תודה דפנה על האיחולים
אצלי נתגלתה, בגיל 63, בניתוח הסרת נקודת החן המקורית חדירה של 0.5 מ"מ.
המלצת המנתח - פרופ' פנחס שכטר מוולפסון היתה לבצע כריתת זקיף.
בהזרקת חומר רדיואקטיבי ליד מקום הגידול המקורי סומנו בלוטות הלימפה בשתי המפשעות.
בביופסיה נתגלתה גרורה בזקיף ימין שבעקבותיו נעשה ניתוח נוסף שם הוסרו 8 קשריות לימפה נוספות - הפעם ללא ממצא פתולוגי.
לדעתי ועל פי המקרה שלי אין ספק שצריך לעשות ניתוח בזקיף כי בסרטן כשיש ספק - אין ספק.
רפואה שלמה , בן 74 זה אדם צעיר!!!
אצלי נתגלתה בניתוח הסרת נקודת החן המקורית חדירה של 0.5 מ"מ.
רפואה שלמה