יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
האם לדעתך יש להוריד רק את הבלוטות שסומנו בבדיקה הרדיואקטיבית בבית השחי, או עדיף לביטחון להוריד את כל בלוטות הלימפה בבית השחי?
אודה לתשובה מהירה.
תודה רבה
שלום,
בהמשך לשאלתי אשמח לתשובתך,
להזכירך מליגננט מלנומה, גבר בן 67. הנגע באמצע הגב מעט שמאלה. עובי 1 ממ.
קלארק 3 . נסיגה פחות מ50% ללא התכייחות.
עשינו מיפוי של בלוטות הזקיף. במיפוי החומר הרדיואקטיבי הגיע לאזור שמתחת לבית השחי בקוטר 1וחצי סמ׳ר.
השאלה האם יש צורך בבדיקת בלוטות הזקיף בהרדמה מלאה לאור הנתונים לעיל?
עלי להוסיף שבדיקת האולטרסאונד של בית השחי היתה תקינה. וכן הסיטי היה תקין.
אודה לתשובה בהקדם.
תודה על תשובותייך,
מאד מתלבטת בין בתי החולים. מדיקל..אסותא..בלינסון..
לפני הביופסיה של בלוטת הזקיף אני אמורה לעשות ברפואה גרעינית מיפוי קשריות הזקיף.
אם אני עושה בפרטי, (במדיקל סנטר ) אז את המיפוי אני עושה בבית חולים צבורי. ואת הביופסיה של בלוטת הזקיף בפרטי.
(לא ברור לי לגבי אסותא)
נאמר לי שעדיף לעשות הכל בבית חולים צבורי., מה שמאד מבלבל אותי.
נראה לי שמבחינת הזמן בפרטי זה יותר מהר. וזה השיקול שלי.
האם מדובר בהבדלים במעבדות בין מדיקל סנטר לבלינסון לגבי תוצאות בדיקת בלוטות הזקיף)
(זה אותו רופא, בפרטי ובבית חולים צבורי)
לפי הבנתי לא ניתן לחזור על בדיקה גורלית זו.
מבולבלת ולחוצה מאד.
זקוקה להכוונה.
שלום
בן 67-
נקודת חן בגב.
לאחר בדיק האבחנה;
Malignant melanoma.
Clark level 3.Breslow thickness 1 mmMitotic index: 2 per 1 mmFoci of regression ,thickness up to 1 mmNo ulceration seenDistance from invasive tumor to lateral marginsis 3 mm.Distance from is situ component to lateral margins is 2 mm.תאור מיקרוסקופי:קטע עור בקוטר 2 סמ עם כתם חום כהה,בלתי סדיר, בקוטר 1.3 סמ.
אודה לכם על חוות דעתכם.