דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לימור שלום
עברנו להזנה באיזידרינק ולאחר כחודשיים בבדיקות דם יש חסרים באלבומין , סידן, מגנזיום, אשלגן ועוד.
האם יש תוסף אבקה או נוזל שניתן להשתמש בו לשיפור המצב ללא חשש שהוא מכיל ויטמינים מזיקים לסרטן?
הוספנו מגנזיום וכן סידן+D (טבליות נמסות במים), אבל בעניין חוסרים אחרים איני יודע
יש לציין שאנחנו מקבלים הזנה אך ורק דרך PEG ואין אפשרות לאכול בכלל כתוצאה מנזקי קרינה
תודה
חלבון מי גבינה מעלה את רמת הגלוטתיון. למרות שהרופא אסר לקחת תוסף המעלה את רמת הגלוטתיון, האם בנוטרן 2 יש חלבון מי גבינה?
האם חלבון מי גבינה הוא חיוני להתאוששות מהירה יותר, (אבל לטעמי בעייתי מבחינת מקור החלבון שלו בעניין תדלוק הסרטן) ?
האם החלפת התזונה לאיזידרינק עלולה לפגוע בהתאוששות הגוף עליה במשקל ושמירה וחידוש הרקמות אחרי טיפולי קרינה?
תודה על תשובתך.
גם נוטרן2 וגם איזידרינק לא מכילים סיבים.
האם יכולה להיות בעיה בפעילות המעיים לאורך זמן עם תזונה כזו? האם יכולה להווצר בעיית ספיגה בגלל איבוד הפלורה במעי ומכאן גם ירידה במשקל למרות ההזנה? יש לציין שיש שילשולים בחילות ומידי פעם הקאות וכן נוטלים פרוביוטיקה.
אנחנו משתמשים להזנה דרך PEG למעי הדק בנוטרן 2. המוצר מכיל 500 קלוריות שזה יתרון בזמן הנדרש להזנה במשך היממה.
אבל, אנחנו חוששים שהמוצר מכיל חלב או חלבונים מחלב שעלולים להזיק לתהליך הסרטני.
האם יש מוצר שווה ערך צמחי?
תודה!
יש לי מחקרים המראים שיפור במצב חולים שקיבלו גלוטתיון.
לא מצאתי שום מחקר הסותר זאת כפי שאת מציינת כאן.
אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למחקרים שהצביעו לכאורה על הרעה במצב החולים כתוצאה מהעלאת רמת הגלוטתיון בדם ובתאים.
בשיחותי עם רופאים תמיד הם חוזרים שיש מחקרים שמראים שזה יכול להזיק אבל אף פעם לא הצלחתי לקבל מהם אפילו מחקר אחד כזה.
אני מבולבל כי כולם אומרים שיש אבל לא מצליחים להביא סימוכין ומה שאני מוצא מראה ההפך
גלוטתיון הוא האוקסידנט הטבעי החזק ביותר הקיים והמיוצר בכבד.
הזדקנותנו ותזונתנו הלקויה גורמת לירידתו בתאים ובדם ומורידה את יכולת הגוף להלחם ברדיקלים החופשיים הגורמים לנזקים בדנא מחלות שונות וכן סרטן.
זו הסיבה שאנשים מבוגרים חולים יותר.
שאלתי היא האם נטילת גלוטתיון או (מרכיביוו ויטמין C, אציטלציסטאין וחומצה אלפאליפואית ) יכולים למנוע חזרת הסרטן אצל חולים ש"הבריאו" כתוצאה מטיפולים אגרסיביים שמערכת הרפואה מציעה
כיצד אנו מודדים את הגלוטתיון בדם? בתאים? על מנת לדעת אם חסר?
האם המערכת הרפואית מודדת ערכים אלו אצל החולים?