דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אבי בן 87 חולה כשנה בסרטן שלפוחית השתן ירד תוך השנה כ17 קג היום שוקל 53 קג גובה 153,עבר הקרנות באוקטובר 2012,לפני כחודש הפסיק לאכול מוצרי בשר מהחי,פרט לפילטים של דגים, אנו משתדלים לתת לו 2 ביצים ביום ,ופעמיים בשבוע מכינים תוספת עם אורז וקטניות או פתיתים וקטניות לציין שבבוקר ובערב אוכל לחם עם חצי גביע שמנת15אחוז ומעט גבינות רכות.רציתי לדעתכמה חלבון צריך לתת לו במשך היום , והאם לתת מוצרי חלב עשירים בשומן או להיפך,אודה לעזרתך אם תבהירי לי את הבעיה,אציין שהתחלתי לתת לו b12 כל יום,
אודה לתשובה מהירה
הבת המודאגת רחל
ללימור
בהמשך לשאלתי מ-8/8 לגבי אבי בן 87 רמת הברזל שלו מאוד ירודה בבדיקה לפני כמה ימים התוצאה היתה ברזל =31ug/dl והמוגלובין 10,6קניתי לו ברזל באופן פרטי בכדורים כל אחד 100 מ"ג ,האם כדאי לחלק הכדור לחצי ולתת אותו פעמיים או אולי לתת לו ברזל בשתיה כמו פלורדיקס שיש בו גם ויטמינים תוספת,האם תוספת בשתיה נספגת טוב יותר,הוא מאוד סובל מכאבי בטן .
אני מודה לך מראש על העזרה
הבת רחל ר
הרבה תודות לך
רחל
שלום
אבי בן 87 לפני כשנה התגלה גידול סרטני בכיס השתן עם ערמונית מוגדלת עבר 15 הקרנות והיות ונוצרה חסימה ביציאת שתן כבר שנה חי עם נפרוסטומים דו צדדיים,במשך כל השנה סובל מזיהומים בדרכי השתן,מאוד נחלש ירד כ15 קג.אבד תיאבון,לפני כחודשיים התגלה קריש בעורק ראשי ברגל ומאז מקבל קלקסן יומי בזריקה.בבדיקת דם מלפני מספר ימים,שוב דלקת ערך wbc הוא 12.24k/ul וכן ברזל והמוגלובין נמוכים,הציעו לי בבית טבע לתת לו כורכומין בנוזל לדלקת אבל קראתי שמי שמקבל טיפול לדילול דם צריך יעוץ אם מותר, אבקש עזרה מה ניתן לתת למצבי דלקת וזיהום במצבווכל המלצה אחרת לחזקו
תודה מראש רחל