דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מה דעתך על כך ?
לינק לכתבה : https://www.camoni.co.il/%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D---%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA
האם מוצרי סויה ונגזרותיה כגון טמפה מיסו מומלצים במצבי או רצוי להמנע?
בתודה
שלום
בן 67 רזה .
לפני שנה התגלה אצלי לימפומה מסוג B.
עברתי 6 מחזורי כימותרפיה במשך 3 חודשים ומאז אני במעקב והחלמה ומרגיש טוב.
למעט הפרמטרים של מערכת החיסון שמשתפרים אולם בקצב מאוד איטי והפירטין מאוד נמוך והברזל והמוגולבין תקינים.
האם עשב החיטה, אכיניצאה ואספירין יכולים לתרום למערכת החיסון או לאי החזרת הסרטן?
יש הטוענים שהסוכר מהווה המזון העיקרי של הסרטן .
האם זה נכון והאם רצוי בהקשר הסרטני להמעיט מאוד בצריכתו ואם כן איזה סוג סוכר כי יש סוכר הפירות ויש סוכר ענבים ויש עוד סוגים כמובן.
אני מתחיל טיפול ביום ראשון הקרוב עם כימותרפיה r-chop פלוס MABTHERA RITUXIMAB.
1. אשמח אם תוכלי לציין סוגי מזונות ותוספים שיכולים לעזור במצב זה (סובל גם מצפיפות עצם) . החשש שלי שלמרות שקיים סיכוי טוב שהטיפול יצליח (כך לפחות הרופאה אמרה) אצא שבר כלי. קיימים רשימת נזקי צד רבים וביניהם : החמרת צפיפות עצם בגלל הקורטיזון , פגיעה בלב ופגיעה בכליות (כבר עכשיו URIC ACID מאוד גבוהה כנראה כתוצאה מהלימפומה). יש מזונות שרצוי להמנע מהם? 2. אני נוהג לקחת סוגי תבלינים שנחשבים למיטב ידיעתי כתורמים לבריאות אולם עכשיו אני מתלבט אם להמשיך לקחת (במיוחד אחרי ששמעתי ברדיו את דר" עופר כספי אצל עופרה ובה ציין תה ירוק מזיק לגוף במקרה של סרטן מסוג מסוים אולם עוזר לסרטנים אחרים) והרשימה: שלי:
2 שיני שום כתוש ליום (מחכה 15 דקות ואזי מבשל אחרת חריף לי בגרון-- חוקרים ישראלים המליצו על שיטה זו ועדיין לא לפגוע ביכולות השום) 2 כדורי אומגה 3 + תה ירוק +צפורן + אורגנו + קינמון +כורכום + טחינת גרעיני פשתן ואכילה מידית+ זנגוויל.
למעט כדורי אומגה 3 מדובר במזון נטו בכמות קטנה למדי.