דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום. מעסיקה אותי שאלה, שעדיין לא מצאתי תשובה עליה: יש לי אוסטאופורוזיס קשה. קיבלתי בעירוי אקלסטה. אנדוקרינולוגית בכירה, הורתה לי להקפיד על איזון ויטמין D, וכן במזון: 1000 סידן ליממה. לא מצליחה להגיע ליותר מ500... ולכן נתנה כדור של קלציום 600 אחד, אך היא מתעקשת שלא אקבל כדור נוסף אלא שאצרוך את הסידן מהמזון.טענתה,- בניגוד למה שהיה נהוג בעבר, - היום הקו הטיפולי בעולם, לא לתת את כדורי הסידן אלא לקבל את הסידן במזון. (בגלל סכנת יצירת אבנים וכו')אחד הפתרונות למשל: ריקוטה של גד, (לא המלוחה) שהיא עטירת סידן. הבעיה:
מה "תוספת הסידן להעשרה במוצר שונה מכדור"? ואם אין הבדל, אז מדוע מנהלת האנדוקרינולוגיה מתעקשת שאקנה גבינות מועשרות במקום כדור נוסף? (מה גם, שהעלות הכספית לא זולה)האם תוכלי להפנות אותי למחקר על הספיגה של סידן מגבינה? תודה. (חליתי בסרטן שד)
התגובה תוקפת מידע ונותנת מידע אחר. ואת עושה את זה בעילום שם. והרי כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה..... , אין כל אזכור למחקרים, או גוף ציבורי-רפואי גדול, שמהווה סמכות של ידע - שאני יכולה לסמוך על מה שנכתב. לכן, אשמח מאד, אם הדיאטנית של הפורום, תגיב ותאמר לנו, האם המידע שכתבת כאן, "אור בקצה המנהרה" - נכון, או מוטעה, בהתבסס על מחקרים אמפיריים, וגופי ידע שניתן לסמוך עליהם. זו בדיוק הסיבה מדוע פניתי לפורום הזה, במקום להסתמך על המידע העצום המופץ באינטרנט. תודה
לצערי, חליתי בסרטן השד, ושאלתי, הקשורה לתזונה - נובעת מרצון לקבל מידע בתחום הפורום. תודה.
1. אגוזים לסוגיהם השונים, שקדים וכו'.. באיזה מהם קיימת תכולת סידן גבוה יותר? 2. האם ידוע לך, איך ניתן להעריך אם צריכת הסידן בגוף מספקת? בהתייחס לתשובת כמות קלציום בשתן, באיסוף של 24 שעות? תודה.
שמחה לגלות, שיש פורום כזה... תודה לך. בגלישה באינטרנט - קיימות מאות אתרים, בהם מציעים אנשים וגופים את עצמם בייעוץ לתזונה בריאה ורצוייה. חלקם מציעים גישות, לא מתוך הכשרה פורמאלית, אלא מתוך ניסיונם האישי, וחלקם אפילו פיתחו תיאוריות ההפוכות למה שמייעצים דיאטנים שלמדו תזונה במוסדות אקדמים מוכרים , שגם עמדו בתנאי רשיון משרד הבריאות. סקרנית לשמוע את דעתך, על היעדר סדר בבלאגן הזה, שכל אחד יכול להציע, לייעץ, וקורא לעצמו בשמות שמטשטשים את היעדר התעודה של דיאטנית קלינית עם רשיון מ. הבריאות. יחד עם זאת, אני כן מקדמת בברכה כל מי שחושבת, שמשהו סייע לה ורוצה לספר לציבור. מדוע אין הגדרת גבולות המקצוע שלכם? עם חוק בכנסת?(הרי שברורות הגדרות בחוק של מיהו קרדיולוג... ואיש לא יפנה למי שאינו קרדיולוג לטיפול בבעיה בלב....)ובתחום של התזונה - הכל פרוץ....?..