דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
אני מקבלת טיפול כימותרפי.
הספירה שלי כעת נמוכה, ואני מנסה לאכול מזון כמה שיותר נקי ואפילו סטרילי.
(חיטוי הירקות והפירות, רחצה בסבון כלים בטרם האכילה והורדת קליפה וכו').
רציתי לשאול לגבי אכילת בננה ותפוז: האם יש בהם איזה שהיא סכנת זיהום? ואיך אפשר לחטא או לנקות אותם?
אני יכולה לשפוך עליהם מים רותחים לאחר הקילוף, וכך לחטא/ לנקות אותם?
תודה מראש על התשובה
שלום,
אני מקבלת טיפול כימותרפי. (טקסול + קרבופלטין).
והשבוע התחלתי לקבל בנוסף טיפול ביולוגי- אווסטין.
אני אוכלת תמר אחד ביום, וזאת כדי לנסות למנוע עצירות כתוצאה מהטיפול, והתרופות הנלוות לטיפול (אקינזאו).
האם נכון שבתקופה של טיפול כימותרפי, יש להמנע מפירות יבשים מחשש לפטריה עליהן, ואכילת הקליפה שלהן תוך כדי האכילה?
אני שופכת עליהם לפני האכילה מים רותחים - וממתינה כחצי דקה.
האם כל זה מספיק ? הספירות שלי נמוכות.
תודה.