דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
אכן מתברר שבגרעין אבוקדו יש לא פחות ערכים תזונתיים מאשר באבוקדו עצמו אם את מסוגלת לסבול את הטעם המאד מר. אבל אין שום הוכחות שזה מונע סרטן. בכלל אין ממש הוכחות שכל מיני אנטי אוקסידנטים מונעים סרטן למרות היתרונות הבריאותאים שלהם
בגרעיני תפוח יש חומר הנקרא אמיגדלין שגם ידוע בשם השגוי ויטמין בי 17. זה לא ויטמין אלא חומר אשר מתפרק לרעלן נפוץ - ציאניד זה מנגנון הגנה של הפרי בפני הכחדה אם יאכלו גם את הגרעין. גם כאן הייתה שמועה שהאמגדלין מרפא סרטן אך זה לעולם לא הוכח
אגב בכדי לקבל הרעלת ציאניד מתפוח צריך ללעוס ולבלוע כ 200 גרעיני תפוח... אז אולי גרעיני תפוח כמו גם גרעיני דובדבנים יכולים לעזור לחולה סרטן סופני לסיים את חייו, אבל הם לא מרפאים או מונעים סרטן ..