דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני אתרגם את הנתונים הרלוונטיים המופיעים במחקר הנ"ל:
רמת האבץ בבדיקות דם:
חולים בזמן האיבחון: 59.3חולים שנמצאים בתהליך של הבראה: 90.8חולים שיש אצלם התפרצות מחודשת של המחלה: 72.8חולים שלא צריכים יותר טיפול, שהבריאו: 107.5בני אותו גיל בריאים (קבוצת ביקורת): 112כאמור אין בנתונים האלה הוכחה חד-משמעית ליעילות של צריכת אבץ בתזונה בריפוי הסרטן. כן יש הוכחה לקשר ברור בין התפתחות המחלה לירידה ברמת האבץ
לא מוכח (או עדיין לא מוכח) שהאבץ עשוי לרפא סרטן. כן מוכח שהוא מחזק את המערכת החיסונית ושצריכת אבץ מופרזת עלולה לגרום מחלה אוטו-אימונית שנובעת מפעולת יתר של מערכת החיסון. לכן ההמלצה שלי (כרגע רק בגדר המלצה וכאמור לא טענה מוכחת) היא לצרוך יותר אבץ שנמצא במאכלים רבים, מגוונים וטעימים כמו גם כתוסף תזונה ולא להגזים בצריכה שלו. לא לקחת 40 מ"ג של אבץ ביום זו הגזמה וזה מסוכן, כן אפשר להעלות את המינון ל15 מ"ג (הכמות המומלצת לאדם בריא: 8 מ"ג לאישה, 11 מ"ג לגבר)
הנושא הזה עדיין דורש בדיקה מקיפה ועלול לעבור עוד זמן עד שהטענה הזו תוכח או תופרך באופן מדעי. אני כן יכול להפנות אתכם למשל למחקר הזה שנעשה באיטליה שמראה התאמה מאוד ברורה בין רמת האבץ (Zinc או Zn) להתפתחות המחלה או להחלמה ממנה. המחקר הוא באנגלית www.bloodjournal.org/content/83/3/749.full.pdf
כאמור, יש צורך במחקר מקיף ומדויק בנושא כדי להגיע למסקנות חד משמעיות, אני מנסה להביא את העניין לבדיקה שזה עניין לא פשוט כי הבירוקרטיה והעלות של מחקרים רבה ואני באופן אישי בן אדם רגיל שעשה מחקר עצמאי ואין לי גישה לכלים המדעיים הדרושים. אני ממשיך לנסות ולעניין חוקרים ובעלי עניין בטענות שלי ומקווה להצליח להביא את העניין לבדיקה
לפי התיאוריה האימונותרפית, ניתן יהיה לרפא סרטן על ידי עידוד המערכת החיסונית של הגוף לפעולה נמרצת יותר. אבץ ידוע כחומר שכאשר הוא נמצא ברמה גבוהה בגוף עלולה להתפתח מחלה אוטו-אימונית שבה מערכת החיסון חזקה מדי ותוקפת את הגוף. ברמה נמוכה מדי הוא גורם לחולשה במערכת החיסונית. לכן סביר להניח שצריכה של יותר אבץ (לא יותר מדי כדי לא לגרום לחולי אוטו-אימוני כאמור) יכולה על פי התיאוריה האימונותרפית לרפא את הסרטן.
עדיין, למרות ההשתדלות שלי באופן אישי, לא נעשה מחקר מעמיק בנושא כולל ניסויים ובחינה אובייקטיבית מקיפה, לכן לא מדובר בטענה שהיא מוכחת אלא כאמור רק בטענה שאני חושב שחשוב שחולי סרטן יהיו מודעים אליה.
אבץ נמצא בהרבה מאוד מאכלים, חלקם הגדול טעים מאוד. על סמך האמור לעיל אני יכול להמליץ לאכול יותר מהם (למרות שלא להגזים) ולמרות שזה לא מוכח בודאות כמועיל זה כנראה לא יכול להזיק
אפשר לחפש אבץ או zinc באינטרנט למידע נוסף וכדי למצוא איזה מאכלים עשירים באבץ. כמובן שצריך לסייג שיותר מדי אבץ יכול גם הוא להיות מסוכן וכדאי לא לאכול הרבה יותר מהרמה היומית המומלצת שהיא לאדם בוגר 11 מ"ג ליום לגבר ו8 מ"ג ליום לאישה