ד"ר וולף הנכבד,
בעבר שאלתי אודות כפל מעובה בפונדוס ובאדיבותך ענית לי שלפי דברי הרופא המבצע לא נראה גידול. הרופא שלח בקשה לבצע צביעות מיוחדות והתשובה הייתה: שלילי לקונגו רד, שלילי ל synaptophysin
ולגבי כרומוגרנין נכתב:
chromogranin- positive in normal colonic neuroendocrine cells
אני מבין שהצביעה נעשתה על דגימה אקראית מהמעי שנלקחה בשאלה של עמילואידוזיס ולא על הדגימה מהקפל המעובה בפונדוס שהיה עם ארוזיות (וההיסטולוגיה שלו הייתה תקינה אפילו ללא סימני דלקת) האם קיים מושג של צביעה חיובית ל CGA שהיא תקינה? אני בן 54 עם רקע "מוזר" של קלציטונין מוגברים כולל מבחן גירוי חיובי, מטנפרינים מוגברים (נבדק בגלל הסמקות ושילשולים)עלייה מתונה ועקבית של CEA מטנפרינים מעט גבוהים IGF! מעט גבוה, מיקרו אדנומה בהיפופיזה והיפוגונדזים שלעיתים מראה שמקורו בהיפופיזה ולעיתים מופיעה עם LH ו FSH גבוהים.יש עוד סימני שאלה רבים לא ברורים.
אציין שבבדיקה הקודמת לפני כשנה וחצי הגסטרו סקופיה הייתה תקינה ללא הכפל המעובה ודווקא במעי נכרתו 3 פוליפים אדנומתיים שבפתולגיה נרשם טובולר אדונמה בדרגת דיספלזיה נמוכה.
אנא האר את עיני אם קיימת צביעה חיובית שאינה מחשידה לגידול נוירואנדוקריני והאם לדעתך המקצועית היה צריך לצבוע את הדגימה מהקפל המעובה בפונדוס שהיה עם ארוזיות ונראה כמו אזור עם חבלה. (ולא את הדגימה מהריקמה התקינה במעי שנלקחה אקראית)
תודה מראש ומעריך מאוד את עזרתך הגדולה, אבי
אני מקבל אספרין 600 מ"ג ליום ועוד חוסמי היסטמין ו PDG בגלל mast cell activation syndrom
ד"ר וולף הנכבד שבוע טוב
ביצעתי גסטרו סקופיה בגלל ירידה במשקל, תחושת מלאות ואי נוחות בבטן עליונה ובגלל שבעבר היה לי דאודוניטיס ואיזופגיטיס וhp שהושמד.
הכל תקין פרט לממצא הבא: בקרדיה - פונדוס קפל מעובהדלקתית נראה כמו אזור טראומה מקומי עם ארוזיות. נלקחו ביופסיות.
עד התשובה הפתולוגית... האם זה נראה כגסטריטיס (אין לי אנמיה וחוסר ויטמין b) אבל אני לוקח כמות גדולה של אספרין 600מג ליום עבור nc mast cell activation syn.
או שיכול להיות קרצינואיד (יש לי קלציטונין גבוה מטנפרינים מוגברים אבל גסטרין נמוך).
אודה מאוד על הארת עיני וכתמיד תודה
תודה על ההרגעה!ציינתי שהערכים בטווח התקין והחכמת אותי שלמרות הקלציטונין המוגבר (ללא סיבה ידועה בין 18-34 במעבדות תה"ש ומכבי שהערך העליון התקין עד 8.4) עלייה זו ב CEA אינה משמעותית.שוב תודה
בן 53+
מעקב CEA בגלל קלציטונין מוגבר.
האם עליה קלה של CEA תוך שנה מ 2.4 ל 2.9 נחשבת כעליה למרות שזה עדיין בתחום הערכים התקינים?
תודה!
ד"ר וולף הנכבד
אכן ביקרתי אצל טובי הרופאים אך עדיין לא נמצא מי שישזור את הקצוות לקבלת התמונה, האבחנה ובעיקר הטיפול. אני מבין שפורום לא נועד להחליף ברור ובדיקה ראויים רק חשבתי לקבל כיוון. בכל מקרה תודה על הזמן, ההשקעה והרצון לסייע לחולים!!!