תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
פרופסור דואק ודוקטור נאדין שוב שלום.
אובחנה אצלי לפני מספר שנים כיפוזיס בגב, יכול להיות שהקלביקולה קשורה לזה? שכם שמאל שלי כפופה למדי וזה יוצר לי סוג של גיבנת, האם צריך לבדוק את זה יותר לעומק במימדים של mri כיוון שעשיתי כבר צילומים לגב ו עדיין לא העלו השערות כאלו...
פרופסור דואק לדוקטור נאדין שלום.
נשלחו אליי תשובות הus צוואר ממכון מאר והן אומרות כך ו אני מצטט:
"בלוטות הרוק בגודל ומרקם תקינים. סימטריות משני הצדדים.
באזור הצוואר הודגמה שרשרת של בלוטות לימפה עד גודל 0.8×2 ס"מ משני הצדדים.
באזור סוב-ממנדיבולרי הודגמה קבוצה של בלוטות לימפה בגודל כ-0.9×1.5 ס"מ בצד שמאל ובגודל כ-0.9×1.7 ס"מ בצד ימין.
כל הבלוטות עם מרקם שומני, וסרקוליזציה מרכזית (מרקם תקין).
באזור לטרלי מצד שמאל מעל הקלביקולה הודגמה הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ-0.7×4.7 ס"מ עם גבולות לובולרים, מרקם ביפו אקוגני ולא הומוגני, וסרקוליזציה עשירה.
במידה ויש צורך קליני נא להמשיך ברור על ידי ביופסיה.
אז אין חשש לגידול?
שלום לכולם.
לפני כחודש התבוננתי במראה ו ראיתי שצווארי בצד שמאל קצת התנפח, לפני כשבוע החלו כאבים, החלטתי ללכת לרופא ו הוא שלח אותי למכון מאר, עשו לי אולטראסאונד ו עדיין לא הגיעו תשובות, בדיסק שקיבלתי מהמכון היו מלא גוונים של צבעים בצוואר שמאל האם מישהו יכול לומר לי אם יש חשש לגידול כלשהו?