תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
היי תודה על התשובה,
לא הזכירו בפנינו דבר לגבי צינורית הזנה, אמרו לנו לגבי תופעת הלוואי שזה קושי בבליעה ופריחה מבטיפול הביולוגי וייבוש של בלוטות הרוק.
למי מוצעות הצינוריות הזנה? אתה ממליץ לשאול עליה בטיפול הקרוב?
תודה.
שלום,
לאבא שלי יש סרטן בשקד עם גרורה לבלוטת לימפה בצוואר
הוא מתחיל טיפולים ביולוגים משולבים בהקרנות, שבוע הבא יש לו טיפול ביולוגי ראשון עם תרופה בשם ארביטוקס. ושבוע לאחר מכן הקרנות, האם גם בטיפול הביולוגי יש בחילות כתוצאה מהטיפול? אם כן, האם אפשר לטפל בבחילות האלו עם אינפוזיה ובטוחה אמפולה של פראמין? במידה וכבר מקיאיפ והכדור לא יכול להשפיע.
בנוסף באיזו עוד דרכים ניתן להקל על תופעות הלוואי של הטיפולים? על הבחילות החולשה פצעים בפה וכד'.
תודה רבה.
תודה רבה על התשובה,
בנוסף רציתי לשאול מה זה אומר שהגוש משתרע בצורה קרניאלית עד קצה הנאזופארינגס ומגיע עד הלשון עד הכפל הגלוסו טונסילארי השמאלי
אנסה לשלוח שוב את התמונה אולי תוכל לקרוא אותה הפעם, בכל אופן, תודה רבה.
לפני כחודש התגלה אצל אבי סרטן, יש לו גרורה שבולטת בצוואר וגידול בשקד עצמו לפי הבדיקה הראשונית שנאמרה לנו. ביום קיבלנו תוצאות של פט סיטי, ניתן לבין שאין עוד גרורות אבל לא ברור מה גודל הגידוח בצוואר מאחר ורשום שהוא משתרע עד לבסיס הלשון, מיתרי הקול. כמובן שזו בדיקה שנעשתה לאחר ביופסיה פשוט אין לי את התוצאה שלה עדיין.ונאזופארינגס.אפשר הסבר טיפה יותר מפורט ופשוט על התוצאות?
שלום, לאבא שלי בן 63 הופיע לפני כחודש גוש על הצוואר בצד שמאל הוא עשה ניקור בצוואר ואלו התוצאות: נראה חומר דלקתי רב ובתוכו פולימורפונוקלארים,לימפוציטים,מאקרופאגים,חומר הרוס וקבוצות של תאי אפיטל ממאירים חלקם עם קרטיניזציה של הציטופלזמה. האבחנה היא squamous cell carxinoma,nos רציתי לשאול מה הסיכוי החלמה? וכיצד מתוך זה ניתן לדעת באיזו רמה הסרטן. ובנוסף, מה הטיפול שמקבלים בדרך כלל, הוצאת הגוש, כימותרפיה או הקרנות? ובנוסף, מאחר וזה נמצא באזור בלוטת הלימפה, יכול להיות שזה כתוצאה מגרורות? יש לציים שבדיקות הדם שלו כולם יצאו בגדר נורמה, גם תפקודי בלטות התריס.
תודה רבה מראש.