תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בת 21. בריאה בד"כ.
לאחר שגילו אצליקשרית בגודל של כ26 מ"מ בבדיקת US, נשלחתי לאנדרוקרינולוג ששלח אותי לדיקור FNA כשהגיעו התוצאות הוא הסביר לי שמדובר בגידול ממאיר ואצטרך לעבור כריתה של הבלוטה וליטול לאחר מכן תירוקסין וכו' כשהגעתי למנתח להתייעצות הוא אמר שבכלל אל בטוח שמדובר בגידול ממאיר וזאת ניתן לדעת רק לאחר הניתוח.בתוצאות אמרו שזהו גידול פוליקולארי והרופא אמר שהנתיוח יוציאו חפרוזן יבדקו ואז- אם זה פפילרי יכרתו הכל, אם זה אכן פוליקולארי יחכו לתוצאות לאחרי הניתוח ואז ידעו אם חוזרים להוציא הכל או לא.עכשיו אני מבולבלת ממש. להלן תוצאות הניקור. אנא אימרו לי בבקשב בדיוק מה משמעותו.(כותבת רק את מה שרלוונטי)
באונה הימנית הודגם תהליך סולידי היפואקוגני בממדים של 1.1*2.5*1.5 TIRADS4B -למטה במקרא כתוב נגע סולידי בעל מאפיינים חשודים. באבחנה הנאמר: קולואיד מועט, תאים פוליקולאריים פזורים או מסודרים בקבוצות רבות מאקרו ומיקרופוליקולארית. לסיכום: התמונה מתאימה לגידול פןליקולארי bethesda class IV .ע"כ.
בUS אמרו בנוסף שיש זרימה בקשרית.
בבקשה מה כל זה אומר ולמי להאמין? האם זה ממאיר/שפיר/לא יודעים מה זה ומה זה בדיוק אומר שיש זרימה??