תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לשיחתנו כאן-http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=24&mid=40368
רק רוצה להבהיר- בוודאי שUS מזהה את הבלוטות כל השנה וגם היום, הן רק הולכות וגדלות, אחת בכל פרוטיס, הימנית עם קורטקס מעובה. בבדיקה אחרונה בספטמבר יש גם את שתיהן שספק גדלו במילימטרים ועוד כמה בלוטות קטנות בצוואר בגודל 6 מ''מ. בדצמבר נקבע לי שוב לראות אם יש התקדמות כלשהי..
בקיצור-הבלוטות בהחלט שם שם כבר מעל לשנה ומודגמות בUS, הן רק לא נימושות. זה לא שווה ביופסיה? מה לגבי TRU CUT?
תודות
הן רק הולכות וגדלות, אחת בכל פרוטיס. בבדיקה אחרונה בספטמבר יש גם את שתיהן שספק גדלו במילימטרים ועוד כמה בלוטות קטנות בצוואר בגודל 6 מ''מ. בדצמבר נקבע לי שוב לראות אם יש התקדמות כלשהי..
אי אפשר פשוט למצוא את הבלוטה תחת הנחיית סונר בעת הניתוח? אני רוצה ביופסיה, כבר שנה אני במצב המייסר הזה ואין מזור!
הוא רק קבע לי US אצל מנהלת מכון הדימות בטח כדי לבדוק אם הבלוטות נראות פתולוגיות אבל הן לא נראות פתולוגיות ולא ייראו פתולוגיות. גם אם הן ייראו הכי תקינות בעולם עדיין יכולה להסתתר בהן מחלה, עובדה שכבר שנה+ הן לא נסוגות ורק גדלות ולכן אני רוצה ביופסיה.
מה דעתך על המצב? ומה דעתך על ביופסיית TRU CUT לבלוטת לימפה כזו שצמודה לפרוטיס-יעיל כאמצעי אבחנה שהוא הרע במיעוטו?
אני במצב בעייתי שבו המטולוג רוצה לשלול לימפומה ע''י הוצאת אחת משתי בלוטות לימפה מוגדלות באיזור תת לסתי, אחת בכל צד של הצוואר (2.3 ס''מ לערך כל אחת) אך אא''ג לא מצליח למשש אף אחת מהן למרות שגדלו לאחרונה וטענתו היא שגם אם אולטראסאונד מנחה אותו למיקום מוערך של הבלוטה, ללא יכולת למשש את הבלוטה הוא בעצם לא יכול לדעת איפה היא בדיוק ולכן לא יכול לנתח.זה נשמע לי לא הגיוני כי הרי הסונר מנחה את הרופא למיקום די מדוייק של הבלוטה, מה גם שבלוטה בגודל 2.3 ס''מ ועם קורטקס מעובה, כשידוע שאין עוד מוגדלות בצוואר בכלל ע''פ סונר עדכני, אמורה לבלוט ולהראות שונה מהשאר כך שידעו שהיא זו החשודה לא כך? מה עושים במצב כזה כשאא''ג לא מצליח למשש וצריך ביופסיה (ואין עוד בלוטות מוגדלות בגוף כולו, רק אחת בכל צד בצואר.אגב, המטולוג הנחה אותי לא לבצע FNA בשום אופן, רק ביופסיה מלאה)?
הפנו אותי לביקורת של פרופ' רפאל פיינמסר (באופן ציבורי, בלינסון). האם לקחת את המלצתו בשתי ידיים אם יאמר שלא יוכל לנתח?אני פשוט רוצה תשובה כבר ואי אפשר ללא ביופסיה, זה קשה ביותר.חוץ מזה כבר שנתיים יש גם גוש של 2.5 ס''מ באמצע הצוואר מימין קרוב לקו האמצע שנימוש מעולה וגם נראה היטב בUS, אך לא בCT א בMRI (פעמיים!) שניתנו לי במיוחד כדי להדגימו ביתר בירור הוא לא הודגם בכלל! ואני חוזרת שהגוש בגודל 2.5 ס''מ ע''פ US עדכני ונימוש בהחלט ברגע זה ותמיד. שני FNA שנעשו לפני שנתיים עם גילויו חזרו עם תאי שומן ודם בלבד וכרגע הגוש מוגדר כליפומה כשרופא אא''ג החליט לא לגעת בו ולא לעשות לו שום ביופסיה אחרת. איך יכול להיות שגוש כזה לא נראה בהדמיות והאם באמת כדאי פשוט להתעלם ממנו?
הבנתי שלימפומה אגרסיבית זה לא אחרת היו רואים בשלב הזה עם התופעות האלו קשריות מוגדלות בכל הגוף (ויש רק 3-אחת בכל צד של הלסת ועוד אחת ברטרופריטונאום).
אם כן נשארה האפשרות שזו לימפומה אינדולנטית במקרה הרע או תגובתית במקרה הטוב (על אף שאין זיהום או מחלה).
אז לדעתך יש בשלב הזה צורך בביופסיה או רק מעקב? והאם ליפוסרקומה (יש לי גוש שמזוהה עד עכשיו כליפומה אבל לא ב100 אחוז כי הוא לא נראה בהדמיות CT או MRI בכלל וגדל בחצי ס''מ בשנה)) עשויה לגרום לתופעות שלי כמו ירידה במשקל, כאבים מפושטים בשלד? האם בסונר לליפוסרקומה אין גבולות חדים? מאפיינים אחרים? אגב הבלוטה המוגדלת המדוברת בדיוק מעליו.
אשמח לכיוונים ממך כדי שאוכל לשאול עליהם את הרופא.תודה
בהמשך לשאלתי מפה-http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=24&mid=35296
חודש וחצי אחרי, ביצעתי CT לפי הוראת המטולוג ובו תוארו רק קשרית אחת במיוחד בגודל 1.1 ס''מ משמאל לזווית הלסת, ועוד בלוטה יחידה מוגדלת ברטרופריטוניאום של 1 ס''מ.
אך הקשרית שבגללה בכלל עלה החשד ללימפומה ובגללה עשינו את הCT היא קשרית *מימין* בזווית הלסת והיא לא תוארה כלל בCT. כדי לוודא את העניין עשינו היום אולטראסאונד חוזר של הצוואר ובו נראתה בברור הבלוטה מימין, בצמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין, עדיין 1.5 ס''מ עם קורטקס מעובה.
אז אמנם תוצאות הCT מרגיעות שאין מצבורי בלוטות מוגדלות בשאר הגוף, אבל ראוי להזכיר שהבלוטה הזו מימין הלסת כבר 3 וחצי חודשים לפחות מוגדלת ועם קורטקס מעובה ועוד אחרי פעמיים טיפולי סטרואידים (גם לפני 3 חודשים לווריד וגם לפני כמה שבועות בהכנה לCT בכדורי פרדניזון)., ואין זיהום או מחלה או כל דבר אחר בשום מקום בגוף שיגרום לה לזאת. והיא אפילו לא הוזכרה בCT, אז או שהמפענחת טעתה בפיענוח או שההזרקה של חומר הניגוד הייתה מאוחרת (כפי שרמז לי רופא שצפה בדיסק) ולכן היא לא הודגמה, ואז אולי לא ראו ממצאים אחרים?
האם בשלב הזה היית ממליצה על הוצאה שלמה של הבלוטה בניתוח, או עדיין רק לעקוב אחרי גדילתה? ההמטולוג (החדש שלי, לצערי הקודם שלי שהורה על הוצאת הבלוטה עזב) חושב שאם הבלוטה מימין לא תעלה על 2.5 ס''מ אין טעם להוציא אותה או אפילו לעשות לה FNA, אלא רק לעקוב מרחוק בUS מדי פעם. זה נשמע לי מוזר מאוד כי היא מוגדלת ומעובה כבר חודשים ובלי סיבה ויש גם ירידה במשקל ללא סיבה (15 קילו לפחות ב4 חודשים), תוצאות חום גבוהות שאפילו כשיש לי שפעת אין לי חום, כאבי פרקים כבר 5 חודשים. אולי זו בדיוק ההתחלה של לימפומה שמתפתחת בקשרית המסויימת הזו? למה לא להתחיל בFNA לפחות? לדעתי חייבים להתחיל לדגום אותה איכשהו.
אודה לדעתך, תודה.
אם כן האם לדעתך עדיף ביופסיית גליל או FNA? להבנתי ביופסיית הגליל מדוייקת יותר באבחנה משום שכמות גדולה יותר של רקמה נבדקת.
להזכיר שהUS הראשון בחודש שעבר בו מתוארת הבלוטה עם הקורטקס המעובה לראשונה נעשה יום לאחר טיפול סטרואידים לווריד של מנה אחת במשך יומיים רצופים (כלומר ב6 וה-7 לספטמבר קיבלתי סטרואידים, וב-8 עשיתי US שבו הבלוטה תוארה), וחודש אח''כ, כלומר היום, הבלוטה עדיין גדלה ועם קורטקס מעובה. האם זה לא חריג ביותר שבלוטה בריאה תתנהג כך? עד כמה היא חשודה?
ובנוגע לCT כל גופי שההמטולוג הציע, האם זה נכון שMRI לא מדגים בלוטות לימפה היטב כמו CT? כי כמובן שאעדיף להמנע מCT כליל, ובטח ובטח כל גופי (בת 21)...
אל תדאגי, אני לא נבהלת. אל תחסכי בתיאורים. תודה!
היום חזרנו על הבדיקה, בהנחיית המטולוג, ואכן הבלוטה גדלה-"בקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.5 ס''מ עם עיבוי של הקורטקס. ישנה גדילה מהבדיקה הקודמת, יש לשקול FNA".
אם כן, מה עושים מכאן-ביופסיית גליל או FNA? והאם כדאי להשלים גם CT כל גופי או שניתן לוותר? כמובן שההמטולוג יחליט, אך אשמח לשמוע לדעתך.
גם לא בשיניים או בשום מקום אחר.
אם כן, מה עושים מכאן-ביופסיה או FNA? והאם כדאי להשלים גם CT כל גופי או שניתן לוותר? כמובן שההמטולוג יחליט, אך אשמח לשמוע לדעתך.
אני לא רופאה (עדיין :)) ובטח לא יכולה לאבחן מרחוק, אבל אני יכולה אולי להרגיע אותך שהעובדה שאותו צד נפוח בצוואר שלך החל לכאוב ככל הנראה רומזת על מחלה שפירה (כלומר לא סרטנית ותקינה) וכנראה היה זיהום שגרם לקשרית לימפה לגדול מעט ולכאוב (אם למשל היו לך בעיות שיניים\חניכיים לפני שהתחיל להתנפח הצוואר או אפילו סתם הצטננות\פציעה קלה בעור זה עשוי להיות הגורם).
כמובן אל תיקח את הדברים שלי כתעודת ביטוח, וכדי לדעת בוודאות אתה חייב לקחת את הפענוח מהרופא שלך. בהצלחה
כדי לדעת בוודאות אם הצביעה תקינה עליך לפנות לרופא שהפנה לבדיקה, הפענוח בטח נשלח למחשב שלו כבר מזמן.
בהצלחה
אני בת 21, כבר שנה במעקב נגע (ככה''נ ליפומה, גדילה של 5 מילימטר בחצי שנה אחרונה מ2 ל-2.5 סמ') בצוואר ימין עליון וציסטה באונה שמאלית בתירואיד.בשבוע שעבר, כחלק מהמעקב, עשיתי US צוואר רקמות רכות ובו חוץ מהליפומה והציסטה בתירואיד שנשארו ללא שינוי בגודלן, עלה גם הממצא הזה-"בלוטות פרוטיס תקינות. צמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.4 ס''מ עם עיבוי קל של הקורטקס".
מסתבר שמיוני נצפו בלוטות מוגדלות בצוואר ולא בפענוח הUS ולא רופאי המשפחה אמרו לי על כך דבר, ורק עכשיו שמתי לב לכך.
"בלוטת למפה תת לסתית 0.5*2.3 ס''מ מימין ובלוטה נוספת משמאל 0.6*1.6 ס''מ. מבנה ווסקולריזציה תקינים".
מה שעוד מעניין הוא שהUS הנוכחי נעשה בדיוק אחרי יומיים טיפול של סטרואידים לווריד עקב מה שהיה כנראה התקף אסתמה (סה''כ שתי מנות בכל יום), כך שהבלוטה עוד הייתה אמורה להצטמק לאחריו ואולי הייתה גדולה יותר לפני הסטרואידים.
אשמח לשמוע עד כמה חריג שקשרית באיזור התת לסתי תפתח קורטקס מעובה ועוד אחרי סטרואיד סיסטמי של יומיים, ועד כמה מדאיג הממצא הזה. האם כדאי לעשות בדיקות נוספות כמו ביופסיה מהקשרית ואם כן איזה-בFNA או ממש גליל?
תודה
אין כאן חשש מצדי מטיבו של הגוש, והשיקול הוא אסתטי.הבדיקות הרבות גם לא באות מצדי, אלא מצד הרופאים הבודקים. אני לא מוטרדת כלל.
השאלה היא למה הליפומה לא הודגמה בMRI? לא רק שהיא לא קטנה אלא שבחודש האחרון ישנה גדילה של 4 מילימטר.(מ2.0 ל2.4 סמ').
תודה שוב.