תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, אני בת 25 ולפני שבוע עשיתי אולטרסאונד של בלוטת התריס ואלו התוצאות :איסטמוס - ברוחב 0.27 ס"מ.מרקם אחיד, גבולות שמורים.אונה ימנית : רוחב 2.5 ס"מ, גובה 2.02 ס"מ, עומק 2.14 ס"מ.נצפה תהליך גדול גדול בממדים של 2.79X1.35X1.97 ס"מ בעל החזר הדי מעורב, הסתיידויות קטנות מרובות בתוכו וגבולות בלתי סדירים.אונה שמאלית : רוחב 2.5 ס"מ, גובה 2.04 ס"מ ,עומק 2.16 ס"מ.הודגמו שני תהליכים דומיננטיים, הגדול בממדים של 1.54X2.16 ס"מ, והקטן יותר בממדים של 0.92X1.54 ס"מ, התהליך הגדול עם החזר הדי מעורב וטבעת היפואקוית סביבו. התהליך הקטן יותר דומה מורפולוגית לתהליך שתואר באונה הימנית. גבולות האונה שמורים.הייתי אצל רופא שהפנה אותי לבדיקת FNA על מנת לברר מהם אותם תהליכים שהודגמו באולטרסאונד, וכעת אני ממתינה לתשובות.
אני מאוד חוששת מכיוון שלאימי היה סרטן בבלוטת התריס מסוג פפילרי כשהייתי ילדה. האם תוכל לומר לי מה דעתך בעניין לפי התוצאות וההיסטוריה המשפחתית ?