תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, להלן תוצאות אולטרהסאונד של הצוואר בעקבות קשריות לימפה בפרוטיס שאובחנו לפני שנה. קשרית בפרוטיס שמאל במימדים של 8 על 14 מ"מ מרקמה היפואקואי. כמו גם, בלוטות באזורים הסובמנדיבולרים דו צדדית עם מסנה סונוגרפי תקין. מה המשמעות של המרקם ההיפואקואי האם לא מחשיד לממאיר? באפריל האחרון ביצעתי FNA שתוצאותיו לא הראו קשר לימפה תגובתי וציינו כי במידה וקיים חשד קליני למחלה לימפופרוליפרטיבית, מומלץ לבצע בדיקת FACS מדוייקת יותר לסיווג של תתי אוכלוסיות הלימפוציטים, האם יש לכך משמעות? האם לא מעיד על ממאיר?
(בהמשך לשאלה קודמת) במשך שנה אני במעקב אחר קשרית בפרוטיס שמאל במימדים 9 על 15 מ"מ, כמו גם קשריות קטנות נוספות בפרוטיס דו"צ, לאחרונה ירדתי מעל 12 קילו במשקל, לא בדיאטה, רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם להלן התוצאות CA-125 תוצאה 16.65 U/mlCA-15-3 תוצאה 25.73 U/mlCA-19-9 תוצאה 10.79 U/mlCEA תוצאה 0.42 ng/mlהאם התוצאות תקינות והאם קשורות לקשריות בפרוטיס ( ידוע כי CEA נמצא רק אצל אדם מעשן (אני לא) או ברמות כאלו אצל אנשים בעלי סרטן בגוף)?
האם לירידה במשקל של 11 קילו במשך 3 חודשים יכולה לנבוע מקשרית בפרוטיס שמאל במימדים 9 על 15 מ"מ, כמו גם קשריות קטנות נוספות בפרוטיס דו"צ, שקיימים כבר שנה?
שלום, בת 43, מזה כ-11 חודש אני סובלת מקשריות לימפה בפרוטיס שמאל (ביצעתי במשך התקופה, 3 פעמים אולטרהסאונד ו-FNA אחד בחודש אפריל שממצאיו יכולים להתאים לקשר לימפה תגובתי, יתכן דלקתי, אך במידה וקיים חשד קליני למחלה לימפופרוליפרטיבית, מומלך לבצע בדיקת FACS לסיווג מדוייק יותר של תתי אוכלוסיות של הלימפוציטים.
ביצעתי שוב אולטרהסאונד בחודש מאי וספטמבר שתוצאותיו ללא שינוי. קשרית היפואקואית בפרוטיס שמאל במדדים 15 על 9 מ"מ, מימדי הבלוטות סביב הפרוטיס שמאל, הגדולות נמדדו 3 על 7 מ"מ, קשרית מעט מוגדלת באיזור הסובמנדיבולרי משמאל, השומרת על מבנה סונוגרפי תקין, נצפו בלוטות לימפה קטנות בשרשראות היוגולריות דו"צ השומרות על מבנה סונוגרפי תקין. אני חשה לפעמים כאבים, משיכה ומגבלה קלה, כמו גם, ירידה במשקל של 3 קילו במשך חודשיים בלי דיאטה, וחוששת מאי שינוי מימדי הקשרית כל כך הרבה זה. מה המשמעות, האם זה יכול להעיד על גידול סרטני, מה עלי לעשות?