תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, אני בן 25 וברקע מאובחן עם קרוהן פסוריאזיס ודלקת מפרקים, מטופל בפנטסה וסלזופירין.
בשלושה חודשים האחרונים יש לי גירודים בכל הגוף ללא סיבה שקשורה לעור.
בעקבות הגירודים פניתי להמטולוג ששלח אותי לבדיקת אולטראסאונד של בלוטות הלימפה בצוואר, בבתי השחי ובמפשעות.
היום ביצעתי את הבדיקה ואלה התוצאות:
הבדיקה: US צוואר מימין: בשרשרת צווארית קדמית נצפו מספר בלוטות לימפה קטנות בגודל 9*2 מ"מ. שומרות על צורה סונוגרפית תקינה. לא נצפו זרימות דם חריגות. משמאל: בשרשרת צווארית קדמית נצפו מספר בלוטות לימפה בגודל 18*3 מ"מ. שומרות על צורה סונוגרפית תקינה. לא נצפו זרימות דם חריגות. הבדיקה: US בתי שחי משמאל: הודגמה בלוטה לימפה בגודל 29*7 מ"מ. פרנכימה דקה לא נצפו זרימות דם חריגות. בלוטות נוספות קטנות. מימין: נצפו בלוטות לימפה, הגדולה 20*7 מ"מ, אחת נוספת בגודל 13*7 מ"מ, השאר קטנות. פרניכמה דקה. ללא זרימות דם חריגות. הבדיקה: US מפשעות משמאל: הודגמו מספר בלוטות לימפה במידות עד 18*5 מ"מ. שומרות על צורה סונגרפית תקינה. זרימות הדם בגדר הנורמה. מימין: הודגמו מספר בלוטות לימפה, הגדולה 27*6 מ"מ. בלוטות נספות קטנות יותר. שומרות על צורה סונגרפית תקינה. זרימות הדם בגדר הנורמה. מה התוצאות אומרות? ומה זה פרניכמה דקה שכתוב בהקשר לבלוטות שבבתי השחי?
תודה.