תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
די לחוץ בעקבות בדיקת US וסי.טי שנערכו לי.אודה להתייחסות לממצאים על מנת להבין במה מדובר.אני בן 39, לפני כחצי שנה הייתה לי הצטברות של נוזלים באוזניים שגרמה לי למצב של אובדן שמיעה חלקי באוזניים למשך כחודש. הייתי מס' פעמים אצל רופא א.א.ג שנתן לי תרסיסים וכדורים שונים. בסופו של דבר השמיעה חזרה אך בבדיקת שמיעה יצא שאני עדיין לא שומע תקין לגמרי על אף שאני לא מרגיש בעיית שמיעה כלל.מדאיג יותר היה כאשר הרופא תוך כדי בדיקה ראה ריקמה מוגדלת באחת האוזניים ושלח אותי לסי.טי אשר בו הודגמו קשרי לימפה מרובים ובהמשך ל-US צוואר.ב-US הממצאים הינם כדלקמן:
בלוטת מגן : איסטמוס - ברוחב 0.5 ס"מאונה ימנית : במימדים 2.1*1.8*4.5 אינה מוגדלת, מרקמה בלתי הומוגני ומעט מגורגר.בודגמו קשרים היפואקואיים זעירים עד קוטר 0.2 ס"מ.בצוואר מימין בתחנות 2-4 הודגמו קשרי לימפה מרובים עד לממדים 2.2*0.6 ס"מ במראה סונוגרפי תקין עם זרימה תקינה בהפעלת דופלר.אונה שמאלית : בממדים 1.9*1.9*4.9 ס"מ , אינה מוגדלת , מרקמה בלתי הומוגני , מגורגר.הודגמו קשרים היפואקואיים זעירים עד קוטר 0.3 ס"מ.בצוואר משמאל בתחנות 2-4 הודגמו קשרי לימפה מרובים עד לממדים 0.7*1.9 ס"מ במראה סונוגרפי תקין עם זרימה תקינה בהפעלת דופלר.בלוטות רוק תת לסתית מימין ומשמאל בגודל תקינים.בלוטות הפרוטיס מימין מרקם מעט מגורגר וגודל תקין.משמאל הודגמו קשרי לימפה עד קוטר 1 ס"מ, מרקמו מעט מגורגר.
בתודה מראש