תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ראשית, אודה לך מאד! על תגובתך האדיבה.
ובכן, למזלי הקלציטונין ירדו לנורמה = קטן מ2!
CEA = 3.5
אציין שבPET F-DOPA טרם הניתוח צויין בנוסך לשאת הידועה "קליטת יתר - 7 בבלוטה קטנה בשער הכבד"
השאלה היא האם לאור הממצאים המשמחים של הקלציטונין היית ממליצה לחזור על הבדיקה הנ"ל או שאני יכול להיות רגוע עקב ירידת הקלציטונין?
אינני רוצה לעבור בדיקות עם קרינה מיותרת ללא צורך.
תודה מראש!
שלום וברכה!
בן 35, לאחר מסע מפרך בדרך לאבחנה, כחודש לאחר ניתוח גדול הסרה מלאה + דיסקציה צווארית מרכזית ולטרלית שמאל.
בפתולוגיה - MTC בגודל 2.5 באונה שמאלית, כל שאר הממצאים נמצאו שפירות כמו"כ הנגע היה מוגדר היטב ולא חדר קופסית.
ערכי קלציטונין לפני ניתוח סביב 4500
ו CEA 70
טרם הניתוח בהסתמך על רמת הערכים הגבוהים נאמר לי שמדובר במחלה גרורתית משמעותית, זאת היתה גם הסיבה שעברתי ניתוח משמעותי עקב ההנחה שישנן גרורות מיקרוסקופיות לפחות סביב האזור -מה שהתברר לשמחתי שלא כן הדברים.
בPET FDG + F-DOPA לא הודגמה קליטה משמעותית פתולוגית מלבד הנגע הידוע.
האם ייתכן שמעבר לממצא בתירואיד אין שארית מחלה בגוף?
בהנחה שמדובר בגרורות מיקרוסקופיות בלתי נראות בPET, האם זה מתאים לערכי הקלציטונין הנ"ל?
אני מוצא עצמי מעט נבוך במחלה שבה הנסתר רב על הגלוי,
אני כרגע בהחלמה (קשה! יש לומר) מהניתוח ואני תוהה לאן פניי מועדות.
אני מבין שזהו איננו מצב קלאסי כשהמחלה עצמה היא גם לא מאד מצויה ותוהה כיצד אוכל להבטיח לעצמי את הטיפול המקסימלי.
מהו הצעד הבא בטיפול במקרה שלי? הקרנות? המתנה להתפתחות חלילה שתבוא לידי ביטוי בPET כפי שיש מי שהציע?
אני מוצא מבוכה סביב הטיפול במקרה שלי ורוצה לעשות את הטוב ביותר כדי להמשיך לחיות שנים רבות ובריאות.
מצפה מאד לחוות דעתך!