תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב.
לצערי שוב קיבלתי 2 תשובות שונות מ -2 רופאים .
בת 52 לפניי חודשיים וחצי עברתי ניתוח אונה ימנית של בלוטת התריס , תחנה 6 וודיסקציה צווארית צד ימין. בעוד חודש ניתוח נוסף להסרת אונה שמאלית ותחנה 6.
אצטרך טיפול ביוד רדיו אקטיבי .
מתי נכון לעשות את הטיפול ביוד רדיו אקטיבי ?
רופא מנתח א.א.גרון אמר לי חודשיים לאחר הניתוח , רופא אנדוקרינולוג אמר לי כמה שיותר מהר לאחר הניתוח .
אודה לתגובתך מתי הכי נכון לבצע את הטיפול ביוד רדיו אקטיבי?
תודה רבה!
בת 52 , עברתי לפניי כחודשים ניתוח של צד ימין של בלוטת התריס כולל דיסקציה צווארית בצד ימין . סוג פפילרי קרצינומה
בעוד חודש יעשה לי ניתוח נוסף להסרת החלק השמאלי של בלוטת התריס.הוחלט לפצל לי את הניתוח בכדי לתת לגוף להתאושש .
בהמשך אקבל טיפול ביוד רדיו אקטיבי.
הייתי השבוע אצל אנדוקרינולוג שהמליץ לי לקחת כבר כדור euthyrox פעם ביום 50 mg.
מדוע צריך לקחת כדור זה כאשר החצי השמאלי של הבלוטה עדיין בגוף? ידוע לי שרק לאחר הסרת כל הבלוטה צריך לקחת את הכדור .
בנוסף לקראת הניתוח העתידי אם אקח את הכדור זה יכול לשנות לי את הערכים לקראת הניתוח השני .
תודה רבה
שלום פרופסור.
מה הכוונה למה שכתבת,
למרות שיש גרורות ההחלמה היא כמעט מלאה .
לא הבנתי למה התכוונת שההחלמה כמעט מלאה. למה ההחלמה יכולה להיות לא מלאה?
מתנצלת על כל השאלות והחפירות ,קבלי בהבנה.
שלום פרופסור .
התכתבנו לראשונה בתאריך 24/8/19 , וענית לי על שאלותי.
טרם ביצעתי את הניתוח (בקרוב) ,
קראתי בפורמים שכאשר הגרורות ייתפשטו לצוואר בצד ימין(כמו שאצלי) , יש סיכויי שאחרי שנים יחזרו שוב גרורת ושהניתוח מורכב יותר ,
יכול להיות שהגרורות אצלי התפשטו למקומות נוספים מעבר לצוואר?
רק אחרי תשובה פתלוגית אדע לאן זה ייתפשט?
מצד אחד אומרים שפפילארי קרצינומה הוא סרטן "ידידותי" אבל מצד שני יש גרורות בצוואר .
אפשר בבקשה לעשות לי סדר בדברים ?
(ייעצת לי לשוחח עם הרופא שלי הוא בחו"ל).
אמרו לי שהניתוח שלי גם יהיה בסביבות 3 שעות , את אמורה לעבור טיפול ביוד רדיו אקטיבי ?
אני כ"כ פוחדת !יש לי גרורות לימפה בצוואר בצד ימין .חוששת שזה התפשט מעבר .
מקווה שאת מרגישה טוב יותר .
תודה רבה פרופסור על המענה.
תוכלי בבקשה לענות לי על ההודעה הקודמת?
בראשית דברי .תרגישי טוב !רפואה שלמה .
גם אני אמורה לעבור בקרוב כריתה מלאה , תוכלי בבקשה לספר לי איך היה הניתוח ?כמה זמן בערך? האם היו בחילות לאחר שהתעוררת?כאב ? אני אמורה לעשות גם סקציה בצוואר- יש לי שם גרורות .אצלי זה שונה ומורכב.
פוחדת ולחוצה מאוד
תודה רבה על התשובה פרופסור.
למה צריך התערבות של 2-3 רופאים ?
הניתוח מסוכן ?
האם זה נכון שהגרורות בצוואר זה נדיר יותר ?
האם כדאי לעשות ct ראש צוואר ? או פט סיטי?
אולי הגרורות התפשטו מעבר ? אני פוחדת! .
תלוי באיזה שלב תפסו את זה .
ואם היוד לא "יחסל" את הגרורות מה עושים?
בבקשה תפרטי לי .
אני כ"כ פוחדת יש לי משפחה וילדים.
סליחה על החפירה , מניחה שאת מבינה את הפחד שלי.
פתאום באמצע החיים התגלה לי סרטן .
תודה רבה!!!
טרם ענית על שאלתי הנוספת ,
אודה לתגובתך .
תודה רבה על התגובה .
נאמר לי בפגישה אצל פרופסור שהניתוח מורכב ויש לעשותו רק במסגרת בית חולים ציבורי ולא פרטי,לצערי אותו הרופא לא יכול להתחייב ולנתח אותי, חוששת שרופא ללא נסיון יינתח אותי -מה עושים ?למה הניתוח מורכב?
מהם הסיכונים של הניתוח? מדוע צריך עוד רופאים?שמעדיף רק ציבורי .האםבפתלוגיה שלאחר הניתוח יכול להתגלות שזה לא פפילרי אלה סוג אחר קשה יותר? למעשה רק לאחר הפתלוגיה אדע אם הגרורות ייתפשטו לריאות ולמקומות נוספים, דואגת וחוששת מאוד באם הפתלוגיה תצביע אחרת .הפתלוגיה זה הדבר הקובע גודל וסוג ומה המשך הטיפול ? אם הגרורות ייתפשטו מעבר לבלוטות הצוואר , מה עושים ?היוד לא בטוח "שיחסל" באם יש גרורות מעברלבלוטות הצוואר.
קראתי בפורמים שגם אם מסירים הסרטן עלול לחזור-האם אני בדרגת סיכון?
חוששת , דואגת ובחרדה.
בהמשך לפוסט שהעליתי ,עם תוצאת הביופסיה
אני בת 52 .
שלום .
תוצאת ביופסיה:
1. thyroid ,right lobe,fna-consistent with a benign follicular nodule (bethesda category ||.
2. thyroid ,right lobe,fna :
papillary tyroid carcinoma in background of lymphocytic thyroiditis
|bethesda category v
atypical follicular are arranged in papilla and monolayer sheet with a syncytial like appearance and show nuclei with grooves ,powdery chromatin and pseudoinclusions,numerous lymphocytes present in the smear background.
3.|neck,right,fna-papilary thyroid carcinoma(bethesda category v
atypical follicur cells are arranged in papillae and mononolayer sheet with asyncytial like appearance,and show nuclei with grooves,powdery and pseudoinclusions,no cellular element of lymph node present.
אודה לך פרופסור על התרגום ומה זה אומר?
האם מסוכן? גרורות יכולות להתפשט?
מה דעתך ומה אתה ממליץ לעשות ?