תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
בן 62, לפני כחודש וחצי התגלה אצלי גידול מסוג קרצינומה של הנאזופארינקס כ-2.7 ס״מ. פט סיטי הראה שאכן מקומי והmri הראה גם את הממצא בנאזופארינקס+״אין לשלול בלוטה קטנה בגודל 0.5 ס״מ משנית רטרופרנגיאלי סמוכה״- בעקבות כך הוחלט על טיפול בהקרנות למשך 7 שבועות + כימו פעם בשבוע.
ושאלתי היא האם הזמן מהביופסיה עד הטיפולים זהו זמן ארוך מדי? לפני כחודש וחצי בוצעה הביופסיה, ולפני 3 שבועות התקבלו תוצאות הפט סיטי ואמאראיי. בעוד כשבוע וחצי אתחיל בטיפולים, מה שאומר שיעברו כמעט חודשיים מאז הביופסיה וכחודש ושבוע אחרי פט סיטי+אמאראיי.האם זה נראה לך זמן סביר להתחיל טיפולים? האם קיים סיכוי להחמרה במחלה? האם קיים סיכוי להתפשטות? אני רוצה להאמין שזה שקבעו כך את הזמנים אז אין סיכון בזה אך עדיין אני מאוד חושש ולא מצליח לקבל תשובה חד משמעית על כך.אשמח לדעתך בענייןתודה רבה
היי
שוב מודה לך מאוד על המענה!!
משהו אחרון שאני רוצה להתייעץ איתך ואני לא מצליח לקבל תשובה חד משמעית בנושא
בעוד כשבועיים מהיום אתחיל בטיפולים- כ7 שבועות של הקרנות+כימו פעם בשבוע.
חשוב לי לציין שאת הביופסיה עשיתי לפני חודש ושבוע ואת תוצאות הmri וpetct קיבלתי לפני שלושה שבועות.
כמו שאמרתי בעוד כשבועיים אתחיל בטיפולים
אך אני חושש מאוד, האם הזמן מהביופסיה ועד תחילת הטיפולים הוא לא ארוך מדי? אני מבין שדברים לוקחים זמן אך קיים סיכון? האם מגילוי המחלה לפני כחודש ושבוע ועד עוד שבועיים (שזה כבר יהיה כמעט חודשיים מהביופסיה) משהו יכול לקרות? האם המחלה יכולה להתפשט?
אני שמח מאוד על כך שגילו בהתחלה ומאוד רוצה כבר להתחיל בטיפולים
אך האם יש לי ממה לחשוש?
תודה רבה רבה על זמנך ותשובותייך זה עוזר מאוד!
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!
מדובר בגידול מסוג קרצינומה
הוספתי גם את בדיקת הmri.
אודה לדעתך בעניין, מהו הטיפול המומלץ? האם אחוזי ההצלחה הם גבוהים?
אונקולוג מומלץ בתחום?
תוך כמה זמן מומלץ להתחיל את הטיפול מבלי לקחת סיכון? אני בטוח שעדיף כמה שיותר מהר.. אבל בכל זאת
שוב, מודה לך מאוד.
בהמשך לתגובה מעלה
הוספתי את תוצאת הפט סיטי
משהו נוסף, בביופסיה לקחו לי גם דגימה מבסיס הלשון בנוסף לנזופרניקס
הרופא אמר לי לגבי הממצא שזה מקומי בנוזפרינקס
חשוב לי להדגיש כי את הביופסיה עשיתי בשלב הראשוני ולאחר כן את הmri וpetct
אם היה ממצא שקשור בלשון היו רואים זאת בפט סיטי?
תוצאת הביופסיה לא לידי אך כשהסתכלתי לפני מס ימים זכור לי שראיתי שרשום משהו stromal lymphatic infiltration - מה זה אומר?
שוב המון תודה!!!
שלום בן 62, לאחר ביופסיה, MRI וpetCT נמצא כי יש גידול מקומי בנזופרניקס בגודל 2.7 ס״מ בpetct רשום כך: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בעיבוי של דופן נזופרניקס משמאל בגודל 2.7 ס״מ, האם נחשב לגודל קטן? בנוסף רשום ״היצרות ניכרת של הרוזן מולר״- מה זה? במה מדובר? חולשה של מיתר קול ימין- האם קשור לעניין הגידול? לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות
תחת ‘עצמות׳- דו״צ בולטת מימין וקיבוע בצוואר הפמור משמאל- מה המשמעות?
כל שאר הבדיקה הכל תקין. (ברוך ה׳)
אשמח לדעת על אונקולוג מומלץ בתחום ומהידע שלך בעניין- מה הם אחוזי ההצלחה? מה הטיפול-הקרנות? כימו? האם לא ניתן לנתח את האיזור? אשמח לקבלת כמה שיותר פרטים בנושא אם הביופסיה בוצעה לפני כחודש, לפני שבוע וחצי קיבלתי את תוצאות הmri ו petct האם יש איזשהו סיכון בהתפשטות? בטווח של כמה זמן מומלץ להתחיל את הטיפול? כמובן שאני רוצה כמה שיותר מהר אבל יש דברים שלא תלויים בנו. אני חושש מאוד תודה רבה על עזרתך!