תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני שנה וחצי אחרי ניתוח דיסקציה צווארית וכריתת בלוטת תריס וחצי שנה אחרי ניתוח נוסף בתחנה 6 בצוואר עקב פפילרי. מאז הניתוח הראשון אין לי תחושה בחצי פנים עד הצוואר במקום של הניתוח אבל שנוגעים זה כואב במגע עדין. סובלת כמו מלחץ בצוואר וכאב בכתף שלא עוברים.
עברה יותר משנה ואין לי יותר תחושה בחצי פנים ובצוואר ובאוזן.
יש סיכוי שהתחושה אי פעם תחזור?
מתוסכלת וסובלת !! מה הפיתרון חוץ מלשבת ולחכות ??
היי
אני יותר משנה אחרי כריתה של בלוטת תריס ודיסקציה
ויותר מחצי שנה אחרי ניתוח נוסף בתחנהנ6.
אני סובלת מאד מלחץ בצוואר וקשיי נשימה במאמץ מהלחץ. וכאב בכתף שלא עובר מאז הניתוחים. כמו כן התחושה בחצי פנים עדיין לא חזרה.
האם יש מה לעשות עם זה? זה פשוט מייאש כי כל פעילות גופנית כרוכה בסבל ... כל מה שאומרים זה רק לחכות...כמה לחכות? האם אי פעם זה יעבור?
תודה מראש
שלום רב אשמח לעזרה בפענוח
מודגמת קשרית היפוקואית עם מוקדי הסתדיידות עדינים בתוכה במיקום בלוטת תריס משמאל 3.7 סמ
Tirads 5
מה זה אומר ? תודה
יש לי ממצא גדול של 3 סמ בתחנה 6 בצוואר בסיטי ראו שזה מסיט מעט את קנה הנשימה . האם להוציא את זה זה מסובך? כמו כן בגודל הגוש ראו בסיטי שעורק הריאה מורחב גם ב3 סמ. האם יתכן ויש קשר בניהם? סובלת מקשיי נשימה ומטופלת במשאף.
שלום אשמח לפענוח אולטרסאונד צוואר
אונה שמאל קשר במרקם של בלוטת תריס בגודל 3.2 סמ על 2.9 סמ וסקולרי עם מוקדים קטנים אקוגניים . אונה ימין בגדר התקין
תודה
שלום דר
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה חהרגשת חנק והתהדקות הצוואר לאחר כ3 חודשים חאחר ניתוח כריתת חצי בלוטה ודיסקציה צווארית סלקטיבית. (עשיתי פעמיים את הבדיקה למיתרי הקול ולא ראו כלום)
שלום פרופ
אני כבר אחרי חודשיים אחרי כריתה של חצי אונה שמאל ודיסקציה צווארית אני חווה קשיי נשימה בעיקר במאמץ ותחושת לחץ ומתיחה חזקה בצוואר הפנים עדיין רדומות בכל צד הניתוח ותחושה של שורף באוזן ( חיצונית) מיואשת כבר האם זה חלק מההחלמה? לא חשבתי שהתחושה הזאת של הסבל תחמיר עוד יותר :(. אמרו שזה עניין של זמן אבל --ה לי מאד לנשום בגלל הלחץ בצוואר . מה אפשר לעשות ?
שלוםרב פרופ
האם יש סיבה לדאגה? ערכי תירוגלובולין 500 ותירוגלובולין ab מתחת ל20 חודש אחריכריתת חצי אונה שמאלית.
Tsh 11 t3 t4 תקינים .
תודה על התשובה פרופ'
האם יכולה להיות טעות בפתולוגיה?
למה צריך בעצם להתייחס לפוליקולר וריאנט או לפפילרי?
שלום פרופ'
אחרי כריתה של אונה ופלוסדיסקציה צווארית בפתולוגיה נמצא שאונה אחת 3סמ פוליקולר וריאנט פפילרי קרצינומה ללא חדירה לכלי דם
דיסקציה צווארית- מתוך 24 נמצאו 3 בלוטות לימפה בptc בגודל 0.3
האם ניתן להסתפק במעקב או שצריך לכרות אתהאונה השניה גם אם היא ללא ממצאים? תודה
שלום
מה המשמעות לתוצאה פתולוגית של גוש שהוא פוליקולרי וריאנט פפילרי? (הגוש לא פרץ לכלי דם ומחוץ לתאירואיד . ) האם המשך טיפול הוא כמו בפפילרי ?
שלום רב פרופ'
עברתי לפני כשבועיים ניתוח כריית חצי בלוטת תריס ודיסקציה צווארית סלקטיבית של צד שמאל.
הניתוח עבר תקין אבל מרגישה כאילו קושי בבליעה הצוואר נפוח ובצקתי ולפעמים גם קצת קשה לנשום . הרופא אמר שזה יספג אבל זה ממש מציק . מה יכול לגרום להרגשה הזאת?וכמה זמן לוקח לבצקות לרדת כי הצוואר והאיזור של הינתוח מאד נפוחים וחלק מהם קשים למגע
ברצוני לדעת מה עושים אם יש גויטר ענק אבל יש ממצא סרטני במעבר צוואר התחתון שנתגלה כפפילרי קרצינומה ? הומלץ לי על יידי הרופא לעשות כריתת תאירויד שלמה פלוס דיסקציה צווארית האם יש משהו אחר שאפשר לעשות? מפחדת וחוששת מאד מההליך הניתוחי.
בתודה מראש