תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
ראשית אני רוצה להודות על הנכונות לעזור
אני בת 31
בפברואר 2018 אובחנתי עם אורטיקריה כרונית עם מרכיב של אורטיקריה וסקוליטיס. ממרץ 2018 סובלת באופן קבוע מעייפות וחולשה
מאז אוגוסט אני מתגוררת בארצות הברית, ובמעקבים פה
בחודש וחצי האחרונים אני סובלת מסימפטומים שלא סבלתי מהם בעבר – בעיות חניכיים חוזרות (חניכיים אדומות מאוד, כואבות, כיבים וחתכים על כל החניכיים, בליטה למשך כמה ימים בלחי הפנימית) ללא ממצאים לדלקת חניכיים. בעיות החניכיים טופלו פעמיים בג'ל סטירואידים שעזר.
בנוסף לפני כשבועיים התנפחה בבת אחת בלוטת לימפה בצוואר. רופאת החניכיים העריכה שהדבר לא קשור לחניכיים, כי שוב, לא נמצאו ממצאים המעידים על מצב דלקתי או זיהומי. כמו כן, העייפות והחולשה אף גברו יותר מהרגיל, ומזה מספר ימים אני חשה גם כאבי שרירים קלים, בעיקר באזור השכמות והרגליים כמו גם גירוד קל מאוד, בעיקר בחלק העליון של הגוף. הגירוד לא מפריע לי בשגרת היום, ואני יודעת מהו גירוד משמעותי לאור ההיסטוריה הרפואית שלי
בביקור אצל רופאת משפחה היא שלחה אותי מיד לבדיקות דם ואולטרסאונד צוואר. מצ"ב התוצאות. הם אמרו שנמצאו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר, ושאם המצב לא ישתנה בשבועיים הקרובים, הם רוצים שאפגוש אונקולוג.
Findings: Multiple images are performed in the submandibular and lateral aspects of the neck and demonstrates multiple enlarged lymph nodes with thick cortices. These may be reactive. Clinical correlation necessary. The largest on the right measures 3.0X1.5X2.0 cm. Smaller adenopathy noted on the right and left submandibular region.
בדיקות דם יצאו תקינות, מלבד כדוריות דם לבנות מעט גבוהה (10.6). גם בלוטת התריס יצאה תקין
ביומיים האחרונים מאז הביקור אצל הרופאה אני מרגישה אף עייפה יותר, ומעין תחושת לאות ולא בטוחה, אבל נדמה לי שגם מעין נוקשות או נפיחות קלה מאוד באחורי הראש. לא יודעת אם לייחס את זה ללחץ רגשי מהמצב או למצב הרפואי
אודה מאוד אם תוכלו לנסות ולהעריך את המצב, לאור הנתונים הנ"ל. האם עלי להתעקש על ביופסיה, או לחכות ולראות אם הבלוטות קטנות בחזרה?
תודה רבה