תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני שנה אחרי ניתוח דיסקציה צווארית בעקבות גידול פפילרי.
בתקופות מסויימות אני מרגישה מעין נוקשות בגרון באיזור הניתוח, תחושת אי נוחות בצוואר ולאחרונה מזה כשבועיים אני מרגישה גם לחץ באיזור פתח בית החזה . בשבועות האחרונים התחלתי לעשות פעילות גופנית ושאלתי היא : האם תחושת אי הנוחות שמלווה אותי במהלך כל שעות היממה קשורה באיזשהוא אופן לפעילות הגופנית ולהמרצת מחזור הדם?
האם התחושות הללו שכיחות בקרב מטופלים גם שנה לאחר הניתוח ? יש לציין שהאיזור לא חזר לגמרי לתחושה מלאה ונותר כמו מורדם וחסר תחושה.
אשמח לתשובה
הרופא יתקשר ואמר שהאנדוקרינולוג מבקש שהוריד את המינון ל900 מ"ג ובנוסף עברה שנה ואני צריכה לעשות זריקות. תירוג'ן
מה ז"א לעשות שוב את הזריקות ? נותנים לי שוב פעם יוד? מה זאת הבדיקה הזאת והאם זה בגלל שהערכים של הtsh t3 t4 נראים לו חשודים ? אני כבר מבולבלת ואין לי עם מי לדבר !!
האם ספיגת היוטירוקס בגוף קשורה לארוחת הבוקר?
אם לצורך העניין אני אתחיל לאכול משהו בבוקר. ערכיי הtsh בגופי ישתנו??
חשוב לי לדעת האם יש מסוכן לגופי שהtsh נמוך ככה ברמה של 0.03?
אני נוטלת בכל יום את התרופה , מדי בוקר כשאני מתעוררת והאמת שלרוב נשארת ללא ארוחת בוקר אלא במרבית המקרים אני שותה נס קפה לפחות חצי שעה אחרי נטילת התרופה. ובצהריים אוכלת ארוחה. כך זה במהלך השנה האחרונה ולכן לא מבינה את משמעות הירידה של ערכיי tsh ומה היתה הסיבה לכך...
האם זה מסוכן? כיום אני במינון של 1000 מ"ג. לכמה אצטרך לרדת במינון בכדי להגיע לרמה של 0.5 ? משקלי 77 קג וגובהי 1.65 , הבנתי שהחישוב גם נעשה על בסיס משקל גוף .
מה דעתך ?
אני שנה אחרי ניתוח דיסקציה צווארית צד שמאל ועדיין מרגישה לא מאוזנת
בבדיקות דם לפני חודשיים , בחודש יולי : לקחתי מינון שבועי של יוטירוקס 1050 מ"ג:
Tsh 0.34
T4 21.8
T3 3.51
האנדו רצה לעלטת טיפה את מדד הtsh לכיוון ה 0.5 והוריד לי את המינון ל 1000 מ"ג . קרה דבר הפוך...
בבדיקות דם שעשיתי השבוע המדדים היו :
Tsh 0.03
T4 21.3
T3 5.1
בשתי בדיקות דם הנ"ל. לא נטלתי יוטירוקס לפני הבדיקה
בבדיקה האחרונה שעשיתי השבוע הייתי בצום כי בנוסף לכך עשיתי בדיקות דם כלליות. האם זה מה שהשפיע על המדדים ?
מה את מייעצת לי לעשות ? מרגישה דפיקות לב ותחושת מחנק/ מעט לחץ בחזה והרופא אמר שהוא יתייעץ עם אנדוקרינולוג ויעדכן אותי אבל גם אני רוצה להתייעץ עם רופאים נוספים. מה עושים
לתשובתך בהקדם. אודה