תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
האם אפשר הסבר על תוצאות הביופסיה בבקשה
חלק מהרירית מדגימה אפיתל היפרפלסטי בלבד.
באזור שקרוב לגבול הדגימה, מודגמת דיספלזיה קשה עם תאי אפיתל גדולים, גרעינים גדול מאוד והיפרכרומטיים ופלאומורפיזט בולט.בגלל אוריינטציה לא אופטימלית באיזור עם הדיסלפזיה לא ניתן להעריך בצורה מדויקת את עובי הרירית שמעורבת ע"י הדיספלזיה אך מבחינה ציטולוגית מדובר בדיספלזיה בדרגה גבוהה.
הרופא אמר שהוא לא היה מנתח או נוגע בגידול אלה מחכה איך הבעיה שאני 3 חודשיים בלבד אחרי ניתוח הסרת גידול scc מאותו נקודה בדיוק.
תודה על המענה
הגידול בצד ימין שלי אך בתשובה של הmri כותבים בשמאל או שאני טועה?
במישור סגיטלי ,אקסיאלי וקורונלי T1, T2 בשקלול TSE, M-DIXON, DWI, THRIVE הבדיקה בוצעה בשיטת . לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן T1 ובשקלול.בלשון SCC : סיבת הבדיקהבמדור הויסראלי תפיחות רירית קלה בנזופרינקס . הרצסוס הפרנגיאלי משני הצדדים בקוטר תקין. המישורים השומניים הפארא פרנגיאליים תקינים. בגובה האורופרינקס שקדי החיך והלשון בולטים עם היצרות נתיב האוויר. מ"מ( האם אזור 14 בחלל הפה אזור של האדרה דיפוזית בגדוליניום הודגם בבסיס הלשון משמאל בקוטר מרבי של הדיגום.)? אין לראות אפקט מסה. לציין ארטיפקט פארא מגנטי מסתימות שיניים בלסת העליונה משמאל. מבנה ההיפופרינקס ,הלרינקס וכן קנה הנשימה והוושט העליונים הודגמו ללא חריג. בלוטת התריס שמורה. . מ"מ הודגמו בשרשרת היוגולרית הקדמית משני הצדדים ,בולטות יותר משמאל 14 קישריות לימפה שקוטרם עד קישריות קטנטנות נוספות הודגמו בשרשרת היוגולרית האחורית משני הצדדים. בשאר מדורי הצוואר מבנה תקין.לסיכום: שינוים בבסיס הלשון משמאל כמתואר( לאחר דיגום.)? אדנומגליה צווארית מעט בולטת יותר משמאל . יתר הממצאים לפי הפירוט לעיל .