תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני לאחר כריתה של גידול פפילרי אונה שמאלית גודל 0.8 סמ.
לא פרץ את קופסית הבלוטה אך התפשט ל 7 בלוטות לימפה צוואריות. אני בת 33. בשבוע הקרוב התאשפז בבידוד לקבלת יוד רדיואקטיבי. נתנו לי מינון של 100 מילקורי
1. האם לדעתך המינון לא גבוה מדי בהתאם לממצאים ?
2. עד כמה המינון הנ"ל מזיק לגופי בטווח הארוך והאם הוא פוגע גם בתאים הבריאים ?
3. הרופא במכון לרפואה גרעינית אמר שאחרי שבוע אפשר לחזור לשגרת חיים רגילה, עבודה, שינה משותפת וכ"ו. האם לדעתך אני צריכה לשמור עוד כמה ימים על מרחק מסויים מהסביבה, מהילדים?
אני לפני טיפול ביוד ועשיתי בדיקות דם
Tsh 2.3 , אני מקבלת יוטירוקס במינון 900 מ"ג שבועי. האם צריכים לשנות לי את המינון כדי שהערך יהיה נמוך מ 1 ?
בנוסף בדקו לי תירוגלובולין. תירוגלובולין tm יצא נמוך מ 0.9 , תירוגלובולין ab יצא נמוך מ 20.
מה התוצאות אומרות ?
שלום,
בת 33 לאחר כריתה של תירואיד ודיסקציה צווארית בשל קרצינומה פפלרית. בעוד כחודש צפויה לעבור טיפול ביוד 100 מילקורי
באינטרנט קראתי שאחרי טיפול ביוד עושים פט סיטי אבל הרופא במכון לרפואה גרעינית שוחח איתי על מיפוי
מה ההבדל בין השניים?
למה לא עושים לי פט סיטי?
האם יש כאן שיקול חסכוני של בית החולים?
מה עדיף לגבי המשך הטיפול בגידול ?
טיפול ביוד או כדורים?
האם הכדורים לטיפול בגידול פפילרי יכולים להיות תחליף לטיפול ביוד או שנותנים אותם רק בלת ברירה?
אם יש לשניהם אותה השפעה על התפשטות הגידול והרס התאים הסרטניים הייתי מעדיפה להימנע מטיפול ביוד
שלום רב
אני שבוע לאחר ניתוח כריתת בלוטת התריס ודיסקציה צווארית שכללה גם את בית החזה העליון.
אני בת 33 ומחכה לתשובות הפתולוגיות שלאחר הניתוח.
הגידול היה מסוג קרצינומה פפילרית
איזה נתונים מקבלים לאחר שליחת הממצאים לפתולוגיה?
האם ייתכן שעקב התפשטות הגידול לבלוטות הלימפה הצוואריות והחזה , בfna מצאו שזה פפילרי ועכשו אחרי הניתוח יגלו שזה סוג אחר אולי אלים יותר ?