תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
הייתה לי בגב העליון מלנומה IN-SITU עם רגרסיה חלקית שהוסרה.כשנה לאחר ההסרה, נשלחתי לאולטראסאונד ואלה התוצאות:א. בתי שחי:- מצד ימין: נצפתה בלוטת לימפה מוגדלת בקוטר 3.8 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור. - מצד שמאל: נצפתה בלוטת לימפה קטנה בקוטר 1 ס"מ ובנוסף בלוטת לימפה בקוטר 2 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור.ב. מפשעות:- מימין: הודגמה בלוטת לימפה בקוטר 2.6 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור.- משמאל: הודגמו שני בלוטות לימפה בקוטר 1.4 ס"מ ו- 2.9 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור.
ראוי לציין שהבדיקות דם תקינות כולל LDH תקין
שאלותיי:1. היה לי בחודש האחרון זיהום קיבה קשה שנמשך מספר שבועות, האם אפשרי שבלוטת לימפה מוגדלת נגרמה מזה? ולכן האם כדאי לעשות אולטראונד חוזר בעוד חודש?2. האם אפשרי שזה נגרם מלויקויצטים שנמצאו לי בשתן?3. במידה שיוחלט לטפל, האם צריך לטפל בכל הבלוטות או רק בבלוטה המוגדלת?4. האם צריך ביופסיית מחט עדינה או ישר הסרה של הבלוטה?5. האם הסרת בלוטה היא רק בהרדמה מלאה?6. האם ייתכן שיש מלנומה נוספת ולכן עליי לעשות בדיקה כמו CT למשל?7. עם איזה רופא מומלץ להתייעץ?
אשמח לתשובה מפורטת, בברכה.