תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הי,
לפני שלוש שנים אובחנה אצלי בלטת מגן מוגדלת מאז אני במעקב אחת לשנה. לפני שנה עברתי ביופסיה של גוש שנראה במעקב והתוצאות היו תקינות. השבוע עברתי אולטראסאונד כחלק מהמעקב השנתי ולהלן התוצאות:
אונה ימנית: מוגדלת , עובי 25 מ"מ, רוחב 19 מ"מ, מרקמה אינו אחיד .
הודגמו מספר קשריות בגדלים שונים עד קוטר 12*7 מ"מ, הממצא בעל הדיות מעורבת . עם זרימת דם תקינה.ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה מ - 25/05/2014 .
בחלק תחתון אחורי הודגם קשר חדש היפואקואי בגודל כ 17*10*9 - מ"מ, עם גבול חד וסדיר , מעט ווסקולרי בהיקף, מרקם היפואקואי הטרוגני, ללא הדגמת הסתיידויות .
אונה שמאלית: עובי 19 מ"מ, רוחב 14 מ"מ. עם מרקם בלתי אחיד .
הודגמו מספר קשריות בגדלים שונים עד קוטר 12 ס"מ. עם זרימת דם תקינה . בהשוואה לבדיקה מ - 25/05/2014 הקשר הדומיננטי מעט גדל (היה כ 8 - מ"מ ). איסטמוס בעובי כ - 4.4 מ"מ, עם ממצא סולידי היפואקוגני בקוטר עד 6 מ"מ ללא זרימת דם בתוכו.ללא שינוי מהותי .
נוכחות קשרי לימפה : משני צדדים בודדים
מידות : עד 20 מ"מ משמאל ו 17 מ"מ מימין
צורה:אובלית
ליבה שומנית:כן
ווסקולרי מעט במרכז
הסתיידויות:אין .
בלוטות רוק בגודל תקין, ללא עדות לממצאים ציסטיים או סולידיים.
אני מודאגת בגלל מה שכתוב על בלוטות הלימפה, אציין שלא זכור לי שהייתי חולה בזמן האחרון ובאופן כללי אני מרגישה די טוב. רציתי לדעת האם יש לי סיבה לדאגה.
תודה,
קארין.