התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום ד"ר כ"ץ! ותודה על הנכונות לעזור ולהתייחס.
אני בת 40 בריאה ב"ה. לפני כחודש הרגשתי ברגל-בשוק הקדמי , גוש קשה ברגל,שאינו כואב.(אולי אפילו עוד אחד נוסף קטנטן) הופנתי לצילום רנטגן שבו נאמר לי ממצא גרמי שמור, ובאולטרא סאונד נאמר: בצקת קלה ללא קולקציה וללא הפרמיה. בנוסף בדיקות דם תקינות.(כלליות ושקיעת דם).
לאחר מכן עברתי סי.טי ללא חומר ניגוד! ובו כתבו לי:המבנה הגרמי תקין.מבנה הקרסוליים שמור משני הצדדים. בשליש הקאודלי של השוק השמאלית מלפנים, זוהתה מלאות רקמתית תת-עורית עם שוליים לא סדירים. בחלקה העליון הסתיידות זעירה. הממצא בקוטר כולל של 3 ס"מ, אינו מרים את העור הסמוך. אין לראות חסר גרמי. המסה השרירית והמישורים השומניים הודגמו בשני מישורי השוק ללא חריג. לסיכום: השינויים שתוארו בשומן התת עורי בקדמת השוק הקאודלי משמאל אינם חד משמעיים (שטף דם ישן?) הסננה דלקתית ישנה\צלקת? מעקב ובקורת לפי הנחיה קלינית.
הרופאת משפח' חושבת שזה שום דבר ואמרה שאם אני מאוד חוששת שאפנה לפלסטיקאי!
אני מאוד חוששת..! ואודה לך מאוד אם תעני לי!!
קראתי שסרקומה היא נדירה והיא גם ברקמות הרכות..
שאלותי:
כתבו לי "זוהתה מלאות רקמתית תת עורית" האם יכול להיות חו"ח סרקומה? האם בסרקומה זה רק גוש? מה זה מלאות רקמתית? האם כשיש הסתיידות זעירה כמו שכתבו לי, זה סימן שהוא לא פעיל ולכן אין ממה לחשוש?? (כך אמרה לי הרופאת משפ'..ואני חוששת שהיא לא מכירה הכל..) ועוד אמרה שאם מפענח הסי.טי היה חושב שזה גידול חו"ח,או חשש לגידול, היה כותב זאת. אבל בכל זאת כתב:"השינויים...אינם חד משמעיים..." האם יתכן שזה רק מאחד מהאופציות שכתב בפענוח או חו"ח אחר? גידול? הרופאה אמרה ש.m.r.i. נותן רק הפלסטיקאי. מה מומלץ לי לעשות עכשיו? האם פלסטיקאי הוא זה שמחליט ביופסיה או הוצאת הגוש? או אולי מ.ר.אי.? האם תמיד בודקים את הגוש שמוציאים מהרגל? אם זה בככל גוש ..כי לפי מה שכתב זה לא גוש אלא מלאות רקמתית??? אולי אני סתם בהיסטריה??? אציין שאחי היה חולה בלימפומה, ואימי היתה חולת סרטן השד...
אודה לך מאוד על תשובותייך והמלצותייך!!! יסכה