התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בתאור מיקרוסקופי של הביופסיה נמצאו גלילים של גידול מיקסואידי, עשיר בכלי דם ומראה אזורים של תאים עגולים קטנים צפופים, תאי הגידול נצבעו מוקדית ל-S100.
למרות היעדר ליפובלסטים. התמונה מתאימה ל- MIXOID AND ROUND CELL LIPOSARCOMA. לפי מה שבדקתי בנושא אבחון על ידי צביעה ל-S100 יצבע רק תאים שפיריים וגידול נחשב לממאיר אם יש נוכחות ליפובליסטים . לאור זאת האם ייתכן שהגידול שפירי.
לאור האמור לעיל איך אוכל להסיר ספק שהגידול אכן סרטני ולא שפירי.
הגידול קיים כבר כ-12 חודשים כולל תקופת האבחון שחלה באפריל. בימים הקרובים אני מתחיל בטיפול קרינתי לפני ניתוח.
אודה לך על עזרתך במתן הנחיות מה עלי לעשות למען הסר ספק.
בתודה ובברכה,
רלף
שלום רב,
מודה לך על תשובתך.
בהמשך לשאלתי ולתשובתך, האם יש הערכה מתי תהיה תרופה גם
ל- myxoid round cell liposarcoma .
ללא גרורות (סיטי ומיפוי עצם)+ בדיקת סיטי אנגיו.
הוצע טיפול כימו ולאחר מכן קרינתי על מנת להקטין את הגידול לפני ניתוח .
אני בן 68.6, הגידול לא מפריע לי למרות גודלו לחיות חיים ספורטיביים כולל הליכות ממושכות ועליות במדרגות. כל הבדיקות בסדר למעט ספירה לבנה 3000 הידועה משנת 95.
היות ואני חושש מהטיפול הכימי הוצע לי על ידי האונקולוג טיפול קרינתי בלבד טרום הניתוח.
האם פזופנויב יכול להקטין את הגידול ולאפשר לי להבריא ללא הטיפולים הנ"ל שעלולים לגרום לנכות ברגל.
בתודה ובברכה