התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הבדיקה נקראת hormon receptor test והיא בודקת האם הגידול רגיש לאסטרוגן
בארצות הברית הבדיקה מתבצעת.
שלום דר כץ
קראתי שישנה בדיקה שניתן לבצע על הביופסיה של הגידול שבודקת אם הגידול רגיש להורמונים.
האם את מכירה בדיקה כזו ויודעת האם היא נעשית בארץ במכון הפתולוגי בבית חולים?
מדובר על גידול שהוצא לפני ארבע שנים ואני מעוניינת לדעת זאת כי אני שוקלת הריון ולא כל דסמואיד רגיש להורמונים.
אודה על כל מידע בנושא
שלום ד"ר
ההיגיון שלי גם אומר שאם יש הקטנה אזי אני בדרך הנכונה. .. האונקולוג שלי (מומחה בתחום סרקומה
) ממליץ על ניתוח נוסף והקרנות. ממאמרים ששקראתי ניתוח יכול להוביל להישנות נוספת. השאלה שלי היא באיזה מצב ניתוח הוא הכרחי. עברתי כבר שני ניתוחי בטן גדולים כך שניתוח נוסף הוא החלטה לא פשוטה.
תודה על העזרה וחג שמח
בבדיקת השוואה (mri מעיים)לאחר 5 חודשים של טיפול בטמוקסיפן (60 מ"ג)מימדי הגידול בבדיקה קודמת 4.1*3.4 ובבדיקה נוכחית 3.2*3.1
הגידול נמצא בבטן ימנית עליונה בסמוך להשקה.
האם ההקטנה היא משמעותית ? האם אפשר להסיק מכך שהטיפול עובד?
השאיפה היא להימנע מניתוח חוזר
תודה
שלום דר
בעקבות הישנות של דסמואיד בחלל הבטן(בין המעי הדק למעי גס) התחלתי טיפול בטמוקסיפן. רופא נשים המליץ לשים התקן מירנה כדי לשמור על רירית הרחם בעת הטיפול. האם אכן מומלץ לשים התקן למרות שמדובר בהורמונים? (אני בת 37)
תודה לך
את הc.t פיענח עד כה הכירורג המנתח
מי מומחה לפיענוח mri?
לפני כשנה וחצי עברתי כריתה של דסמואיד בחלל הבטן (קיבה, מעי ותרסריון) מאז עורכת הדמיה של סי טי כל חצי שנה למעקב. אונקולוג הציע לערוך לסרוגין סי טי ו mri בשביל להפחית חשיפה לקרינה.
שאלתי, האם mri בטן יעיל באותה מידה כמו סיטי בטן ואגן?
בניתוח הכריתה שעברתי לא היתה וודאות לגבי השוליים של הגידול לכן חשוב לי שההדמיה תהיה מתאימה לי
תודה לך מראש!