התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
היי..
המון תודה על תגובותך.
ברור שכל התהליך מלווה באונקולוג הוא עמיתך בהדסה, אך התמחותו היא לא כמו שלך בסרקומות. קיבלתי המלצה חמה מאוד עליך וזה שאת "טופ נאצ'" של האונקולוגים המתמחים בסוג זה של גידולים.דיי עזרת לי להבין שאנו בכיוון הנכון.
החולה היא אחותי וביום ראשון היא מתחילה סדרת כימו לשישה שבועות התקוה גדולה שזה יהיה אפקטיבי ויהיה אפשר להתקדם לכיוון הניתוח שאותו נרתם לעשות גם אחד המומחים.
תודה רבה ומי יודע אולי אפילו לך תהיה יד יותר פעילה בהחלמתה של אחותי.....
שלום.
הייתי רוצה לקבל את חוות דעת שלך בבקשה.
אישה 43 בראיה בדרך כלל, לפני כשנתיים עברה כריתת רחם עקב דימומים חוזרים.אחרי הכריתה נעשתה בדיקה ברחם ונמצא גידול מסוג ליומיוסרקומה. נעשו בדיקות לודא שהגידול לא התפשט והתוצאה הייתה נקייה למרות זאת כאמצעי מניעה היא עברה סידרה של הקרנות. לאחר כל 3 חודשים בדיקה אצל אונקולוג והכל היה בסדר. לפני כשלושה שבועות אחרי דלקת ראות חריפה עם סימנים של דלקת חוזרת הופנתה לבית חולים, שם אחרי CT וביופסיה התגלה גידול גדול בריאה מאותו סוג ליומיוסרקומה. בגלל הגודל והקרבה לכלי דם גדולים הוחלט לא לננתח בינתיים אלא להתחיל סדרה של כימו במטרה להקטין את הגידול ואז בתקווה לנתח.
השאלה שלי היא מה הסיכוי שהגידול יגיב לטיפול בגלל שידוע שסוג זה של סרטן מאוד עמיד בפני כימו? ואחרי חוות דעת נוספת של מנתח המתמחה בסוג כזה של ניתוחים שציין שניתן לנתח. לא עדיף לנתח אם יש הזדמנות כזאת לפני החלשת גוף עם הכימו?
המון תודה מראש