התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אשמח לעזרת מומחי האתר
אני אשה צעירה , בת 39 שבעת בדיקת אולטראסאונד ראשונית בבנק הזרע התברר כי יש לה שרירן שעלול להפריע להריון עתידי. בעקבות המלצה חד משמעית של הגינקולוג, השרירן הוצא בניתוח. בימים אלו - ולאחר כחמש חוות דעת פתולוגיות סותרות - התברר שהביופסיה חזרה עם אבחנה של סרוקמה
(חוות הדעת הסופית ניתנה ע"י מישהו בכיר בשם סוסלוב, ממרכז רפואי רציני בניו יורק..השמות וודאי מוכרים פה לכם יותר מאשר לי) .
הגנקואונקולוגית המטפלת בי מזה כחודש אמרה שאין עדות להשנות המחלה (מחלה??! זה היה רק שרירן ולא היו לי שום סימנים מוקדמים) והחשש לדבריה הוא שמתא אחד שיש על השריר, תתפתח מחלה שלמה שעלולה לסכן את חיי.
שאלותי הקריטיות:
1.האם אכן סרקומה במצב כזה שהגיע משרירן עלולה להיות כה מסוכנת עד כדי שאף שאיני כרגע בסכנה יש להוציא הרחם?
2. לאור היותי אשה צעירה שרוצה מאד ללדת את ילדיה ASAP, האם במצב כזה ניתן להמנע מכריתת רחם -באמצעות טרכלדטומיה רדיקלית /פתרון חלופי /ניתוח אחר שלא מאבדים בו את כל הרחם-על מנת לאפשר לי להרות?
3. או מה המלצתכם בנוגע לשימור פוריות וכד?
אשמח אשמח לעזרה בדחיפות
תודה!